VW 1.8 Golf III '95
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VW 1.8 Golf III '95
Witam. Problem mój to niesamowite trzeszczenie z przodu podczas skręcania. Z początku myślałem że to sforznie wahaczy ale po wymianie nic nie pomogło (dalej trzeszczy).Łożyska oporowe na kolumnach są OK.Bardzo nieprzyjemny hałas wydobywający się podczas parkowania pod marketem przyciąga uwagę innych a nie chciał bym żeby myśleli CO ZA POJAZD?? Miałem kiedyś Golfa II 1,6 D ale zmieniłem na III 1.8 CL i zagazowałem. Jak do tej pory jestem z tej marki zadowolony i nie zamierzam zmieniać.Proszę o poradę. Gzregorz R.
prawdopodobnie przegub zewnętrzny jeżeli jest to hałas swego rodzaju mielenia metalu!są dwa z prawej i lewej strony własnie oznaka zuzytego przegubu zewnętrznego jest taki hałasADAM300 pisze:z przodu podczas skręcania.
[ Dodano: Sob Wrz 30, 2006 18:29 ]
słusznie!ADAM300 pisze:III 1.8 CL i zagazowałem.
Witam ponownie. Po odwiedzeniu (oczywiście z polecenia) paru warsztatów w Warszawie, gdzie powinni być wspaniali fachowcy usłyszałem wiele wersji co to tak piszczy i co powinienem wymienić. Tak sobie pomyślałem ze jak bym to wszystko zaczął wymieniać to poprostu ze starego pojazdu została by tylko buda.Co warsztat to co innego do wymiany (między innymi pompa i maglownica).Przeraziło mnie to i koszty, które podawali fachowcy.I tak sobie siedziałem pod blokiem ze smutną miną i zastanawiałem się ile to będziemnie wszystko kosztowało, gdy podszedł sąsiad i zapytał się co mnie trapi.Opowiedziałem całą historię a on do mnie - nasmaruj końcówki drążków kierowniczych. Niedziela to niedziela a na schylenie się ze strzykawką z igłą zatankowaną olejem znalazłem czas.Parę kropel oleju do każdej z końcówek w ciągu paru sekund rozwiązało mój problem. Wniosek??? Jeden - nie słuchaj fachowców z warsztatów bo zbankrutujesz.Sąsiad dostał na 0,75 a mój pojazd znów przemieszcza się po ulicach mrucząc swoim małym (1. motorkiem. Dziękuję wszystkim za wskazówki, które mi udzielili i mam nadzieję że ten post będzie dobrą wskazówką dla innych, którzy będą potrzebowali pomocy. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam Grzegorz
To jest prawda, ale pod warunkiem, że ma się własną wiedzę. Jeżeli nie to pozostaje tylko zdrowy rozsądek. Może w tych warsztatach naprawa wyglądałaby tak samo tylko cena byłaby taka jak np za wymianę pompy wspomagania...ADAM300 pisze:Parę kropel oleju do każdej z końcówek w ciągu paru sekund rozwiązało mój problem. Wniosek??? Jeden - nie słuchaj fachowców z warsztatów bo zbankrutujesz
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....