[MK3] Jak zatrzymac pękanie szyby?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV TDI
- Silnik: ARL
[MK3] Jak zatrzymac pękanie szyby?
TAk jak w temacie.
Uderzył mi mały kamyk w szybę przednią i zrobił mały odprysk. Niestety od tego zaczyna iść pęknięcie(narazie jakieś 0.5cm długości). Da radę to jakoś zatrzymać? Jakiś klej czy coś ?
Uderzył mi mały kamyk w szybę przednią i zrobił mały odprysk. Niestety od tego zaczyna iść pęknięcie(narazie jakieś 0.5cm długości). Da radę to jakoś zatrzymać? Jakiś klej czy coś ?
Ostatnio zmieniony czw paź 12, 2006 14:50 przez Michnik, łącznie zmieniany 1 raz.
no niestety prawda , pekniecie mozna usunac jesli znajduje sie powyzej 10 cm od krawędzi szyby(jesli masz mniej to zrobia to ale nie masz gwarancji) .Sebo pisze:Jeżeli pęknięcie ma ponad kilka tygodni to może być już za późno na klejenie. Woda i brud już tam są.
Jedyny pewny sposób to ... wymiana.
u mnie jest odprysk i szło pękniecie ok 0,5 cm(w Auto Glass Jan chcieli 132 zeta ) - nie wiem czym to ktos zakleił(super glue?:D ) ,ale trzymie - w warsztacie powiedzieli ze tego nie zrobia bo juz ktos tam dłubał przy tym.
Nie pytaj próżno,bo nikt sie nie dowie.Jaki nam koniec szykują bogowie.
Re: [MK3] Jak zatrzymac pękanie szyby?
można zrobić tak jak napisał dziejo albo jak nie cesz kasy wydawaćMichnik pisze:TAk jak w temacie.
a masz delikatne sprawne rączki możesz pęknięcie nawiercić delikatnie z obu stron cieniutkim wiertełkiem
ale jak klejenie nie pomoże to lepiej wymienic z czasem bo inaczejprzy
najbliższej kontroli policyjne zabiorą Ci dowód a to dodatkowe koszty
oprócz kosztów wymiany szyby (ok.300zł z wklejeniem) + jeszcze
przegląd za usterkę 20zł i w wydziale chyba 6zł znaczki i najeździć się trzeba
przemyśl co byś chciał ....
to prawda, pajeczyna robi się jak choleradziejo pisze:jesli nic z tym nie zrobisz za jakis czas możesz się bardzo zdziwić jak zamiast szyby zrobi ci sie pajęczyna
a niech postawi do ciepłego garażu to już napewno szlag to trafi
najlepiej niech Michnik uzbiera kaski i nic nie robi i drugą szybę kupi
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mi zalatali takie pekniecie w JAAN-ie...i wogole tego nie widac, z tego co pamietam to naprawia kazde o ile cala pajeczynka miesci sie w monecie chyba 5 zł ( wielkosciowo ofkors), koszt...jak robilem rok temu kolo 90 zł...do tej pory nie mam problemu..a zeby zobaczyc ta latke..to trzeba wiedziec gdzie patrzec..i normalan osoba tego nie zobaczy...takze polecam naprawde znaja sie na robocie, a wymiana samej szyby troche kosztuje ( 3 razy tyle co naprawa ) tak wiec jest o czym myslec...
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
a ja dziś potłukłem swoja szybkę.
a było to tak padał deszcz więc włączyłem wycieraczki po chwili usłyszałem zdrzyt metalu o szybę więc zatrzymałem się . podniosłem ramię wycieraczki , zdjąłem ją i wtedy ramie spadło na szybę i ch... w pi.... szybka zamieniła się w puzzle i wymianka mnie czeka a miałem jutro kupic zimówki
a było to tak padał deszcz więc włączyłem wycieraczki po chwili usłyszałem zdrzyt metalu o szybę więc zatrzymałem się . podniosłem ramię wycieraczki , zdjąłem ją i wtedy ramie spadło na szybę i ch... w pi.... szybka zamieniła się w puzzle i wymianka mnie czeka a miałem jutro kupic zimówki
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]