Witam!
Mam problem z zamkiem centralnym w swoim mk2
Nie zawsze sie to zdarza ale ostatnio dosyc często i mnie to dobija.
Problem polega na tym, ze gdy rano podchodze do golfika i chce go otworzyc
z pilota to nie reaguje, tak jakby wogole nie bylo centralki, musze go recznie
otwierac. Rzecz jest tym bardziej dziwna, ze jak go odpale i przejade z 15km,
to po tym czasie centralka zaczyna znowu poprawnie działać
Ktos mial juz podobny problem? Jak sie go pozbyc?
pozdr.
mk2 - problem z centralka:(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
może stara bateryjka w pilocie??, a może ktoś przekombinował przy centralnym i podpiął zasilanie za kluczykiem, a powinno być przed(wtedy centralny będzei działał tylko przy włączonym zapłonie).Pozdrawiam
I'm love in MK. Zanabyte digifiz, abs, tempomat, elektryczne lusterka i podgrzewane fotele czekają na swoją kolej :)))
czemu nigdy?? jak jest przekręcony kluczyk - a kolega napisał że ma pilota:) ok...ok masz rację odepnij wtyczkę od pompki są tam 3 styki środkowy masa podpięta gdzieś pod śrubkę w bagażniku i skrajne to sterowanie. W takiej sytuacji jak mówisz sprawdź gdzie jest podpięta masa(czarny przewód) czy to miejsce nie jest zardzewiałe ani zaśniedziałe. Przeczyść i powinno być ok. Skrajne przewody o których wspomniałem idą w wiązce koło progu kierowcy do białej wtyczki również z 3 stykami (srodkowy z koleji tutaj to +12 wzięte ze skrzynki bezpiecznikowej a skrajne idą do tyłu w ów wiązce. Biała wtyczka łączy się z drugą białą wtyczką i we wiązce idą do drzwi kierowcy do siłownika od zamka - to on steruje całym zamkiem. Centralny z kluczyka zapewne masz wpięty gdzieś obok złącza opisanych powyżej dwóch białych wtyczek i tam również sprawdź czy coś się nie poluzowałó. Dodam tylko że białe wtyczki są 3 kablowe i wyglądają podobnie do zasilania dysku twardego w komputerze. Pozdrawiam i powodzonka
I'm love in MK. Zanabyte digifiz, abs, tempomat, elektryczne lusterka i podgrzewane fotele czekają na swoją kolej :)))