[MK3 AAM] zerowe przyspieszenie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
bartmich3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK3 AAM] zerowe przyspieszenie

Post autor: bartmich3 » ndz paź 22, 2006 16:20

posiadam samochód golf 3 silnik AAM 75 km z gazem, trudno sie spodziewać wielkiego przyspieszenia po czymś takim ale ... jakieś przyspieszenie powinno być a tu wydaje sie jakby samochód wcale nie jechał! no może troche! Kwestia przewrażliwienia wykluczona!

byłem ostatnio na kompie ale mam jeszcze stare wejscie ( wtyczka ) rok samochodu 92! i potrafiło wykryć tylko podstawy między innym sonde lambda! czy ktoś może mi powiedzieć gdzie szukać błędów!

świece wymienione , sonda wymieniona , kable sprawdzone , filtr paliwa ,powietrza ,płyny oleje wymienione!

czy powodem może być kwestia wydechu ? tzn zatkany układ wydechowy? a moze przestawienie zapłonu? choc mechanik sprawdzał to jakąs lampa i ponoc dobre.

nie mam pomysłu licze na pomoc.
Ostatnio zmieniony ndz paź 22, 2006 18:47 przez bartmich3, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzechu2410nn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: grzechu2410nn » ndz paź 22, 2006 16:24

by ć moze to zapchany kat jak w niego popukasz to słyszysz ze cos w srodku lata ??

z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic

Awatar użytkownika
bartmich3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: bartmich3 » ndz paź 22, 2006 16:48

katalizatora nie ma , jest wywalony.

Awatar użytkownika
nikoo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: nikoo » ndz paź 22, 2006 17:04

ja tak mialem jak pojechalem na ustawienie gazu, bo mi troche duzo palil... gosciu mi przykrecil gaz, to ledwo auto jechalo, w porownaniu do tego co bylo przed wizyta!!

Oszczedzaj gardlo - NIE KRZYCZ "JAZDA" !! -------------------------------------------------->www.dj-niko.info

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”