[mkII] ŁADOWANIE
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
[mkII] ŁADOWANIE
witam
pojawiają sie u mnie jakieś problemy z ładowaniem.
czasami jak rano odpale auto to świeci mi ładowanie a jak przygazuję to już jest wszystko w porządku.
czasami też jak jade samochodem to zaświeci sie ładowanie i od razu znika i wszystko jest ok, mam takie wrażenie że ładowaqnie zaświeca sie podczas jazdy w momencie kiedy jade po nierównościach.
co to może być ???
pojawiają sie u mnie jakieś problemy z ładowaniem.
czasami jak rano odpale auto to świeci mi ładowanie a jak przygazuję to już jest wszystko w porządku.
czasami też jak jade samochodem to zaświeci sie ładowanie i od razu znika i wszystko jest ok, mam takie wrażenie że ładowaqnie zaświeca sie podczas jazdy w momencie kiedy jade po nierównościach.
co to może być ???
Ostatnio zmieniony czw paź 26, 2006 08:25 przez mosquitosound, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
U mnie, najpierw delikatnie mrygała kontrolka, potem już świeciła praktycznie cały czas.
Za wymianę szczotek wraz z robocizną zapłaciłem 60 złotych.
Za wymianę szczotek wraz z robocizną zapłaciłem 60 złotych.
IV VAG Meeting Bielawa 12-13.05.2012 viewtopic.php?f=53&t=435930&start=14#p5281815
-
- Ma gadane
- Kontakt:
rozmawiałem z kolegą kory pracuje w serwisie boscha i z elektrykiem który zajmuje się takimi rzeczami i doszedłem do wniąsku że wymienię regulator razem ze szczotkami -40zł + tuleje jeżeli bedą wyjechane, + robocizna u elektryka który rozbierze cały alternator i wymieni to za 20zł. w sumie zapłace 60zł.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
tu kolego nie masz racji jak już pisałem po nierównościach jak jade to czasem migni tak jagby szczoty sie zawieszały czy coś, pasek nie piszczy i objawy mialem podczas suchych dznimilek72 pisze:A ja bym jednak stawiał na pasek klinowy. Podczas jazdy jak znam życie to ci się zapalała kontrolka podczas przejeżdżania przez kałuże - a to oznaka ślizgającego się paska klinowego. Zauważ czy faktycznie tak się dzieję jak mówię.
pozdrawiam
-
- Ma gadane
- Kontakt:
tyle to ja wiem ale co z tymi pierścieniami po których szczoty chodzą bo mam na jednej ślad a na drugiej minimalne wgłebienie max na 0,5mm,bodzio_j pisze:mosquitosound, regulator napięcia wymienisz sam bez problemu. Wykręcasz stary - dwie śrubki, wkladasz nowy ze szczotkami i po kłopocie. Łożyska sprawdzisz ściągając pasek i obracając kołem pasowym. Wywalone słychać.
a co do szczotek to przy jakim zuzyciu sie wymienie jaki minimalny wymiar jest (ile muszą wystawać?)
[ Dodano: Pon Paź 30, 2006 09:49 ]
jeszcze można taniej to zrobic kupując szczotki za 10zł i wlutować w miejsce starych jeśli sie ma alternator boscha to regulatory nie siadają tam prawie wcale i nie ma sensu wymieniać regulatora