[MK3] przy małym stanie paliwa pali za drugim razem?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

viwaldi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK3] przy małym stanie paliwa pali za drugim razem?

Post autor: viwaldi » wt lis 07, 2006 08:41

Witam !!!

A więc tak jak mam więcej paliwa to pali za pierwszym przekręceniem stacyjki obojętnie ile by stał, ale jak jest mało paliwa to po dłuższym postoju muszę kręcić dwa razy żeby zapalił, bo jak już zapali to później już pali od kopa aż do momentu jak znowu dłużej postoi dodam ze zmieniałem zbiornik paliwa, ale kupiłem taki sam i go przełożyłem do swojego przed zamontowaniem wymyłem go do czysta benzyną ekstrakcyjną tak, że wyglądał jak mowy w środku i na zewnątrz wsadziłem swoja pompkę paliwa i zakręciłem do auta na starym zbiorniku palił za każdym razem od pierwszego kopnięcia bez względu na to czy było dużo paliwa czy mało i czy długo stał czy krótko musiałem zmienić zbiornik ba cos w niego się wbiło i zaczął troszkę ciec. Co może być przyczyną takiego zachowania byłem u mechanika, ale on niczego podejrzanego nie stwierdził wszystko wygląda ok a jednak coś jest nie tak jest to trochę denerwujące. Proszę o sugestie i jakieś rady w rozwiązaniu tego problemu.

Pozdrawiam.

Juhas
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Juhas » wt lis 07, 2006 09:16

Czytam i widze ze mam to samo. Jak mam mało paliwa - tak w granicach rezerwy to pali od drugiego razu. Nie pomaga dwókrotne przekręcenie kluczyka. Ale jak paliwa jest troszke więcej to pali bez problemu od pierwszego. Ja staram sie utrzymywać poziom paliwa tak ponad rezerwę (zawsze) wtedy nie ma problemów. A tak własciwie ciekawe czy nie kończą nam sie pompki paliwa. Ja mam varianta AAM.

Juhas

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cefaloid » wt lis 07, 2006 09:18

Pompa paliwa jest w czymś w rodzaju plastikowego kosza, o formie podobnej do "słoika" i działa to tak ze pompa pompuje z dna zbiornika do ww. otaczającego ją kosza a dopiero jak ten się zapełni paliwo leci dalej do przewodów. Dzięki temu nawet na rezerwie pompa jest cały czas w pełni zatopiona w paliwie które ją chłodzi. Może któraś uszczelka uszczelniającza kosz lub mocowanie pompy w koszu popuszcza i jak masz mało paliwa to ucieka ono z kosza?

Zrób taki test: włączaj i wyłączaj kilka razy zapłon - o właczeniu zapłonu pompa dobija przez ok 2s i jeśli to tu jest problem powinien odpalić od razu jak tak np 10x dobijesz mu paliwa do przewodów. Jak to nic nie da problem leży gdzie indziej.

Konto usunięte.

viwaldi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: viwaldi » wt lis 07, 2006 09:39

O widze ze nie jestem sam :bigok: "Juhas" tez ma ten problem. Przypomne że na starym zbiorniku wszystko działało super palił od kopa bez względu na to czy było dużo paliwa czy mało nie było problemu dopiero po przełożeniu pompki do drugiego zbiornika zaczął występować ten dziwny objaw ale może "Cefaloid" ma rację i zastosuję jego poradę i przetestuję tak jak napisał zobaczymy jaki będzie efekt bo raczej sama pompka jest ok bo szumi przy przekręceniu kluczyka tak jak szumiała daje paliwo podczas jazdy nie ma objawów przerw w dostawie paliwa do silnika więc to raczej nie wygląda na to żeby padała to musi być jakaś nieszczelność.

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

Post autor: specWROC » wt lis 07, 2006 10:44

posprawdzaj przewody paliwowe ...otwórz maske i jak chodzi silnik to zobacz czy w przewodach nigdzie nie ma bąbelków(czyli fałszywego powietrza) :smoke:

[ Dodano: 07 Lis 2006 09:53 ]
o właśnie a przypomnialem sobie ze jak mialem cos podobnego na seryjnym zbiorniku to wymienilem filtr paliwa:D ale jeszcze od dołu filtra paliwa jest takie pokrętło które można odkręcic i spuscic wszystkie syfy z niego;D :bigok:

[ Dodano: 07 Lis 2006 09:53 ]
o właśnie a przypomnialem sobie ze jak mialem cos podobnego na seryjnym zbiorniku to wymienilem filtr paliwa:D ale jeszcze od dołu filtra paliwa jest takie pokrętło które można odkręcic i spuscic wszystkie syfy z niego;D :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”