[MK3] Zegary oszukuja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Zegary oszukuja
Witam mam zegary tego typu ale oszukują mni o 20 km bo sprawdzałem gdy jade np: 60km to pokazują 80 km. A więc czy to wada zegarów czy komputera czy już sam nie wiem czego. Obrotomiez chyba wskazuje dobrze bo sprawdzałem na cyfrowym.Cóż to może byc. MK3 z 1992 roku, silnik 1.8
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz lis 19, 2006 11:45 przez ggregorii, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
a oponystandartowe masz?
[ Dodano: Sob Lis 18, 2006 17:31 ]
http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp jak masz inne to wpisz tu swoje
[ Dodano: Sob Lis 18, 2006 17:31 ]
http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp jak masz inne to wpisz tu swoje
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
raczej to nie będzie problem opon bo za duży błąd jest. ggregorii musiałby jeździć na oponkach R13 z profilem coś koło 45mm, nie ma takich opon:Dpiotr2 pisze:a oponystandartowe masz?
Jeżeli zawsze wskazuje źle o 20kmh to bardzo możliwe, ale wtedy na postoju powinno pokazywać coś koło 20kmh...tomekra pisze:ewentualnie masz źle założoną wskazówkę
Ostatnio zmieniony sob lis 18, 2006 18:56 przez Qto, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kiepska porada, no chyba ze masz kilka zegarów po ręką. spróbuj jechac z kims rowno i zadzwon ile ma na budziku a ile ty masz. a co do km to musisz sprawdzic na jakims dystansie z gory odmierzonym. nie wiem. koło słupków drogowych. nie wiem. niech moze ktos odmierzy ci (np na trybie dziennym TRIP) kilometr albo 2 a potem sprawdz swoimQto pisze:spróbuj podłączyć jakieś inne zegary
[ Dodano: 18 Lis 2006 18:24 ]
ja tak jutro bede sprawdzal
- Paweł Marek
- V.I.P.
Miałem tak samo w Jetce 1,8, co prawda przekłamywało tylko 7%, ale kolegi mk2 przekłamywał ok 10%. I jak nie cierpię tego określenia tak w tym wypadku twierdzę że ten typ tak ma. Ale spróbuj jeszcze wyliczyć, czy zawsze przekłamuje o 20 km?h, czy przekłamywanie wzrasta prporcjonalnie do prędkości. W pierwszym przypadku faktycznie można by przełożyć wskazówkę
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.