[MK2] Problem z ogrzewaniem po wycieku plynu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Problem z ogrzewaniem po wycieku plynu.
WITAM
Mialem małą usterkę, ulamal mi się podczas jazdy króciec przy chłodnicy łączący przewodem chłodnicę ze zbiornikiem wyrównawczym i wypierniczylo mi z obiegu caly plyn chlodniczy, temperatura sie bardzo podniosla więc stanąłem i zauważylem co sie dzieje...
Króciec dałem do zespawania, zalałem nowy płyn do "MAX"... wszystko ladnie pięknie, tylko ogrzewanie przestało działać
Przez kilka sekund leci ciepłe powietrze a później już tylko zimne
POMOCY bo idzie zima i bez ogrzewania bedzie bida.
Kolega mówił mi, że może nagrzewnica sie zapowietrzyla, może tak być? Jak ją odpowietrzyć ??
Mialem małą usterkę, ulamal mi się podczas jazdy króciec przy chłodnicy łączący przewodem chłodnicę ze zbiornikiem wyrównawczym i wypierniczylo mi z obiegu caly plyn chlodniczy, temperatura sie bardzo podniosla więc stanąłem i zauważylem co sie dzieje...
Króciec dałem do zespawania, zalałem nowy płyn do "MAX"... wszystko ladnie pięknie, tylko ogrzewanie przestało działać
Przez kilka sekund leci ciepłe powietrze a później już tylko zimne
POMOCY bo idzie zima i bez ogrzewania bedzie bida.
Kolega mówił mi, że może nagrzewnica sie zapowietrzyla, może tak być? Jak ją odpowietrzyć ??
Ostatnio zmieniony czw lis 30, 2006 23:07 przez el_bezet, łącznie zmieniany 1 raz.
w prawdzie powinna się odpowietrzyć sama. Jak zalałeś nowym płynem zagrzałeś silnik? Powinno sie na postoju zagrzać silnik do momentu otwarcia termostatu lub włączenia wentylatora na chłodnicy oczywiście ogrzewanie powinno być w tym czasie ustawione na maxel_bezet pisze:Kolega mówił mi, że może nagrzewnica sie zapowietrzyla, może tak być?
one loVWe
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jawel pisze:w prawdzie powinna się odpowietrzyć sama. Jak zalałeś nowym płynem zagrzałeś silnik? Powinno sie na postoju zagrzać silnik do momentu otwarcia termostatu lub włączenia wentylatora na chłodnicy oczywiście ogrzewanie powinno być w tym czasie ustawione na maxel_bezet pisze:Kolega mówił mi, że może nagrzewnica sie zapowietrzyla, może tak być?
Conajmniej 4- cztery razy niech sie załączy lub zasłoń chłodnicę i zrób odcinek ok.20km