[mk3] problem z zamkiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] problem z zamkiem
Witam...nie znam się na mechanice.....ale mam mały problem....Mam trójke a kumpel bez problemu otwiera sobie drzwi swoim kluczykiem z dwójki....To dla mnie mały horror.....ze bez problemu moze sobie otwierać drzwi.....Da się z tym coś zrobić?Jakiś alarm?Jakie ceny?....ludzie pomóżcie...Dodam ze mam centralny z kluczyka.Pozdrawiam
My tu Gadu-Gadu a tam panienki stygną - mówi grabarz do grabarza
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kolega kluczykiem z audi 80 b4 otwiera drzwi u drugiego kumpla w b3 ale zapłonu juz nie przekręci. Wydaje mi się że jest to kwestia wyrobienia zamka i kluczykiem o zbliżonych zarysach moża go przekręcić.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
(mk3)problem z zamkiem.
Podejrzewam że macie pozaklejane kurzem zapadki w bębenku i sprężynki nie wypychają tych zapadek lub brakuje tych zapadek
Szerokiej drogi ,gumowych słupów i jak najdalej od smerfów.
tydzień temu kumpel przyprowadził mk3 co się okazało, kluczykiem od transportera otworzyliśmy go i po małej zabawie kluczykiem w stacyjce odpalił auto. zresztą nie pierwszego golfa otworzył ten to już trzeci. sposób jest prosty na pozbycie się tej dolegliwości która może nam spędzić sen z powiek. wykręciliśmy wkładki z zamków dobrze je wyczyściliśmy, wd40 się przydało problem zniknoł. niewiem czy we wszystkich to podziała, najlepiej wymienić wkładki. jak dobrze wyczyścisz to powinno przejść. pozdrawiam
remi