Witam wszystkich!
wymieniłem niedawno sprzęgło w moim VW i po wymianie sprzęgło strasznie nisko bierze, prawie z podłogi, mam MK2 1.3NZ z 91 roku i na lince sprzęgła nie mam regulacji przy pmocy nakrętek tylko przed wejsciem do kabiny na lince jest takie dzwine zgrubienie w postaci stożka - czy jest to cos w rodzaju samoregulacji i czy mimo to mozna jakos podciągnąć linke. Druga sprawa to pojemność zbiornika paliwa i wielkość rezerwy - jestem posiadaczem gofra od niedawna i nie mam książki do niego. Z góry dziekuje za podpowiedzi i odpowiedzi.
Pozdrawiam
MK2 Techniczne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
GREG_85, jeżeli masz samoregulatorem to po ptokach. Nic nie ustawisz ale to znak że dobra tarcza sprzegłowa Po jakimś czasie się ułoży tarcza i pedał powendruje do góry tak było umnie.
[ Dodano: 14 Gru 2006 13:36 ]
A co do rezerwy od 5-10 litrów zależ jak wskaźnik pokazuje
[ Dodano: 14 Gru 2006 13:36 ]
A co do rezerwy od 5-10 litrów zależ jak wskaźnik pokazuje
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- Paweł Marek
- V.I.P.
Długość takiej linki zmienisz regulacją przy skrzyni biegów, zbiornik ma 55l, rezerwy w sensie jakiejś błyskającej kontrolki nie ma. Wszystko jest na forum, warto użyć szukajki. Linki do książek też na forum znajdziesz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.