remont zawieszenia mk3 1.8 66kw
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
remont zawieszenia mk3 1.8 66kw
witam czeka mnie maly remoncik mojego golfika 3 1.8 66kw przebieg 206tys km
do wymiany byloby:
- tuleje metalowo gumowe z przodu i w tylnej belce
- lozysko na amorku
- odboje do amorow z tylu bo sie wysypaly
- gumy na stabilizatorze
- lozyska zaczynaja chuczec z tylu tez bym musial zmienic na jakie najlepiej
- zastanawiam sie nad zmiana amorkow bo maja po 65%+ sprerzyny podejzewam ze skoro odboje sa w oplakanym stanie autko siada mi przy 1 osobie z tylu i penym baku to wnioskuje ze amorki i sprezyny jescze nie byly zmieniane
prosze was o opinie jakie czesci najlepiej kupic i czy zmieniac te amory czy narazie je zostawic i tylko gumy nowe dac???
do wymiany byloby:
- tuleje metalowo gumowe z przodu i w tylnej belce
- lozysko na amorku
- odboje do amorow z tylu bo sie wysypaly
- gumy na stabilizatorze
- lozyska zaczynaja chuczec z tylu tez bym musial zmienic na jakie najlepiej
- zastanawiam sie nad zmiana amorkow bo maja po 65%+ sprerzyny podejzewam ze skoro odboje sa w oplakanym stanie autko siada mi przy 1 osobie z tylu i penym baku to wnioskuje ze amorki i sprezyny jescze nie byly zmieniane
prosze was o opinie jakie czesci najlepiej kupic i czy zmieniac te amory czy narazie je zostawic i tylko gumy nowe dac???
ehhh...cobra333 pisze:Stary 65% to super amory!!! jak założysz nowe to będzie max 72% więc nie wywalaj kasy. Wymienia się dopiero poniżej 50%,
ja sie nie znam ja tylko tu sprzatam:) ale mowie wymien amory tez bo 65 % (zalezy gdzie je badales) to moze byc szrot...
amorki to kup gazowo-olejowe Bilstein B4 do tego seryjna sprezyna i bedziesz zadowolony jak powymieniasz inne elementy w zawiasie bedzie sie ladnie prowadzil.
"życie jest walką"