Spryskiwacz tylnej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spryskiwacz tylnej szyby
wiem ze teraz sie wyglupie i polowa ludzi sika w majtki ze smiechu,ale mam problem z tylnym spryskiwaczem.zamonotowalem dzisiaj wycieraczke(nie posiadalem)tylnej szyby i okazalo sie ze spryskiwacz sika ale nie na szybe tylko po klapie.mam ta solonke wszsytko jest itd.gdy sciagne oslonke to sika centralnie za samochod takze moge pryskac szyby jadacym zamna;] nieiwem czy sie to gdzies reguluje ale drazni mnie to i chcialby cos z tym zrobic.jezewli ktos mial podobny problem lub wiec jak to zrobic bede wdzieczny.
pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam serdecznie
Dysza w spryskiwaczu jest ustawialna, więc weź sobie jakias igłe albo cos grubszego wsadz w ta dziurke i ustaw, ale raczej nei rób tego na mrozie bo z tego co pamietam to ta dysza jest aluminiowa może być zastana przez to możesz ja uszkodzic.
Nalepiej dobrać mniejwiecej tej samej grubosci kawalek dutu co otwór.
Nalepiej dobrać mniejwiecej tej samej grubosci kawalek dutu co otwór.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
dysza jest w plastikowej maskownicy wycieraczki tam gdzie wycieraczka jest przykręcona w tej maskownicy masz taki jakby daszek a w środku bolec ze spryskiwaczem tą osłonke zdejmujesz pociągając palcami za krawędz miedzy blachą klapy a plastikiem , ona sie uchyla a pod nią masz srube co jest przykręcona wycieraczka a ze środka śruby wystaje bolec ze spryskiwaczem
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Jak ja kupiłem sowje autko, to też z tyłu nie było wycieraczki i urwaną mam koncówkę dyszy.
Jeździłem poróżnych szrotach za ramieniem wycieraczki i nici, więc kupiłem w ostateczności na allegro na 70 zł.
Teraz szukam dyszy i osłonki (maskownicy).
Dyszę wraz z plastykowym przewodem (tym doprowadzającym płyn) widziałem na allegro na ... 20 zł.
Czy może jest mozliwość zakupu tylko samej dyszy?
Najbardziej interesują mnie okolice Zgierza, gdyż jestem z Łęczycy a pracuję pod Zgierzem.
Nie opłaciłoby mi się jechać specjalnie do Łodzi po samą dyszę, więc szukam w Zgierzu.
Jeździłem poróżnych szrotach za ramieniem wycieraczki i nici, więc kupiłem w ostateczności na allegro na 70 zł.
Teraz szukam dyszy i osłonki (maskownicy).
Dyszę wraz z plastykowym przewodem (tym doprowadzającym płyn) widziałem na allegro na ... 20 zł.
Czy może jest mozliwość zakupu tylko samej dyszy?
Najbardziej interesują mnie okolice Zgierza, gdyż jestem z Łęczycy a pracuję pod Zgierzem.
Nie opłaciłoby mi się jechać specjalnie do Łodzi po samą dyszę, więc szukam w Zgierzu.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
http://moto.allegro.pl/item158403538_dy ... ii_ex.html
prezesso25, link dla ciebie ofelbt, dla ciebie też
prezesso25, link dla ciebie ofelbt, dla ciebie też
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
To zrobiłes inters zycia ja kupiłem tylne ramie wycieraczki za 61zł w ASO oczywiscie nowiutką. Urwałemja rok temu jak odsniezałem auto. Okazuje sie ze te wkładane na taśmie maja wade odlewu i pekaja w jednym miejscu. Nowe ramoina juz sa pozbyte tej wady. Sprawdziłem ten odlew i różni sie znaczaco do staregoprezesso25 pisze:Jak ja kupiłem sowje autko, to też z tyłu nie było wycieraczki i urwaną mam koncówkę dyszy.
Z dysza to przedzwon do ASO moze beda miec sama dysze tj z tym cypekiem czarnym. Jestem ciekaw ceny:-)
mam pytanie czy spryskiwacz powinien sie obracać z ramieniem wycieraczki czy stac w miejscu jak w MK4 jest ??
Pozdrawiam