Jak będzie się jechało z przyczepą?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak będzie się jechało z przyczepą?
Witam,
Zastanawiam się nad tym, czy mój Golf poradzi sobie z przyczepą niewiadów n132, ważącą bez ładunku około 700kg (załadowana 850) i 4 osobami (około 250 kg).
Jeździliście kiedyś z podobnym obciążeniem?
Pozdrawiam,
Zbyszek
Zastanawiam się nad tym, czy mój Golf poradzi sobie z przyczepą niewiadów n132, ważącą bez ładunku około 700kg (załadowana 850) i 4 osobami (około 250 kg).
Jeździliście kiedyś z podobnym obciążeniem?
Pozdrawiam,
Zbyszek
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- koonrad
- majster ulepszacz
- Kontakt:
a dlaczego??na 3 biegu da radę jechać. Z hamowaniem mogą być kłopoty także radzę się nie rozpędzać
przecież przyczepa ma własny hamulec??
pare latek temu z rodzinka Jetta 1.3 z przyczepa niewiadów (ta małą) nas 5 w Jettcie i przyczepa wyruszylismy do Soliny i było wsio ok!! dało się jechac i hamować.
...z tym że wujas "fisiując" troszkę na górskich dróżkach spalił sprzęgło.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]
- chabina
- Mały gagatek
- Kontakt:
auto raczej da rade tyle ze taka jazda do przyjemnych nie nalezy bo zero wyprzedzania i przyspieszenie tez raczej ujemne
ja jak mialem mkII 1,6D i ladowalem 5 osob + kazdy opór bagażu to nie dosc ze auto szorowalo pupa po asfalcie to jeszcze kazde wyprzedzanie dawalo naprawde duzo emocji
aaa i jeszcze jest taki przepis ze jak dmc przyczepy przekracza dmc auta albo masa calego zestawu pzrekracza 3,5 tony to trzeba miec juz kategorie E ,ale chyba sie zmiescisz w tych wymaganiach akurat
ja jak mialem mkII 1,6D i ladowalem 5 osob + kazdy opór bagażu to nie dosc ze auto szorowalo pupa po asfalcie to jeszcze kazde wyprzedzanie dawalo naprawde duzo emocji
aaa i jeszcze jest taki przepis ze jak dmc przyczepy przekracza dmc auta albo masa calego zestawu pzrekracza 3,5 tony to trzeba miec juz kategorie E ,ale chyba sie zmiescisz w tych wymaganiach akurat
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
750 max do kategorii B, więcej to już trzeba B + E, jednak w przyczepach kempingowych można mieć większą wagę pod warunkiem że ma jedną oś.greg pisze:1. ile max dopuszczalna moze mieć przyczepa dla 1,3 w mk2?? nie 750 czasem?
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
hamulec najazdowy jest w dyszlu przyczepy... więc to od przyczepy zależy czy będzie "hamować" .. jeśli go wogóle ma.... a hamowaniem bym tego nie nazwał....
będzie ci ciężko ruszyć ... to napewno..... hamuj tak jakbys na sniegu mial jechać.... za wczasu.... to jest duza masa.... i poprawke na zakrętach bierz.... bo to zachodzi
przygotuj sie na to ze będzie zamiatać ostro tyłem pojazdu.... i hak przenosi ogromne masy wibracji
nie szalej... szkoda auta...
będzie ci ciężko ruszyć ... to napewno..... hamuj tak jakbys na sniegu mial jechać.... za wczasu.... to jest duza masa.... i poprawke na zakrętach bierz.... bo to zachodzi
przygotuj sie na to ze będzie zamiatać ostro tyłem pojazdu.... i hak przenosi ogromne masy wibracji
nie szalej... szkoda auta...