Wspomaganie ciezko chodzi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wspomaganie ciezko chodzi
witam! mam problem ze wspomaganiem trochę ciężej wspomaganie chodzi a przy skręconych kołach na max w lewo czy w prawo słyszę jakieś dziwne piszczenie płyn jest bo sprawdzałem może ktoś wie co się dzieje czyżby pompa siadała?
Ostatnio zmieniony czw kwie 12, 2007 20:12 przez matiix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
płyn trza sprawdzić, ale na skręconych kołach na max pompa daje największe ciśnienia i wtedy może coś piszczeć, bo wszystkie luzy sie ujawniają
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Może Ci sie pasek troche ślizga fakt faktem ze wtedy jest najwieksze obciażenie ale jak go troche podciagniesz to powinno przestać wtedy słychać tylko że pompa mocno pracuje.ryba_71 pisze:U mnie piszczy
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
I móje wspom zgrzytać zaczęło, wymieniłem płyn 2 razy (2 raz po kilkuset km, aby syf wypłukać) i działa cichutko.Chomik pisze:Tez miałem tak samo aż do dziś, wymieniłem płyn i chodzi jak nówka sztuka, ku mojemu zaskoczeniu stary płyn był czarny jak przepalony olej
Trzeba wziąść pod uwagę większe obciążenie pompy przy samym końcu skrętu i przy oporze, i wtedy pasek może lekko ślizgać. Tym bardziej nowy- mechanik mógł za słabo napiąć
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Chomik pisze:chyba tu się wkradł błąd
nom, niestety... Trzeba go wyssać przy pomocy pompy, a Ty go pchałeś przez cały układ, aż przestalo bryzgać na wylocie...
Tak czy inaczej, buteleczka zielonego Febi za 25 zł, zdejmuj drugi wąż i wywal resztę świństwa. Pierwsza wymiana to nieco rozrzedziła. Wypłynie więcej opilków, zanieczyszczeń. Pozdrawiam.