1 pytanie co to jest za silnik oczywiście nie oczekuję pełnej odpowiedzi

Drugi i najważniejszy temat jest taki mam problem z gaźnikiem. Chodzi o obroty jak już sie nagrzeje to skacze sobie na obrotach od 700obr - 1100obr. Jadę dam na luz mam 1100obr wrzucam bieg jadę dalej i np. po 10min jazdy daję na luz mam już 900obr i tak różnie. Mechanik powiedział (i ma rację), że przepustnica już ma luzy i faktycznie jak się porusza to obroty skaczą. Do tego podobno mam walnięty jakiś tam element podciśnieniowy przy gażniku - nie wiem dokładnie o co chodzi??
Poniżej zdjęcie jeżeli coś da:

I teraz pytanie co robić czy ktoś naprawia przepustnice jak to się robiło w maluchu jeśli tak jaki koszt pi razy drzwi??? Czy dostanę gdzieś ten element podciśnieniowy - koszt?? Czy wogóle ktoś naprawi to czy trzeba szukać nowego gaźnika??? Jakie są koszta gaźnika??
Mój mechanik mówi że przepustnicy się nie robi

I ostatnie pytanko bardziej do działu kupię ale przy okazji potrzebuję taką gumkę, która jest w obudowie filtra powietrza gdzie to dostanę może ma ktoś z Was

z góry dzięki za pomoc!!
P.S. POwiedziano mi że silnik jest brudny bo nie ma osłon pod spodem gdzie można takie kupić o ile są dostępnę do mk2