Mk III GTI-pytanko do posiadaczy i nietylko

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Grzesss

Mk III GTI-pytanko do posiadaczy i nietylko

Post autor: Grzesss » czw mar 10, 2005 14:04

Witam mam taki problem w silniku 2.0 8V a mianowicie delikatnie nierowna praca na biegu jałowym,i jak na moj gust małe obroty ok.800-czy to narmalne w tym silniku?
Podobno ma chipa,napewno kapletny sportowy układ wydechowy,wymuszony dopływ powiecza do silnika,wkładke NK,w Niemieckiej dokumentacji widnieje 101KW(zamiast 85KW) czyli około 138ps-chyba
Pozdrawiam

Kaktus
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Kaktus » czw mar 10, 2005 15:12

moim zdaniem powinieneś sprawdzić silniczek krokowy, to on odpowiada za wolne i równomierne obroty. A obroty 800 na biegu jałowym to norma.

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » czw mar 10, 2005 21:37

w tym silniku obroty 800 są idealne :bigok:

fragy
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: fragy » sob mar 12, 2005 23:22

Obroty fakt sa idealne. Silnika krokowego to tam nie ma a zaleznie od rocznika jest albo zawór wolnych obrotów lub elektroniczna przepustnica. Ja mam to samo( silnik agg)!!! Walcze z tym juz długo i kończą mi sie pomysły(sprzetu i doświadczenia raczej mi nie brakuje a tego za cholere...).Wiem ,że pomiary z analizatora wychodzą jakbym miał lekko za ubaga mieszkane ale skad sie to bierze pojecia nie mam bo wszelkie inne parametry sa ok.Chyba zdejme mu kolektor ssący może w uszczelce jest problem. Jak znajde co to jest dam ci znac.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”