nie odpala....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie odpala....
Witam... przepraszam jezeli temat sie powtarza...
mam golfa mk3 1.8 GT... zatrzymałem sie pod sklepem, wyszedłem na chwile wracam a on nie odpala, zero reakcji rozrusznika swieca sie wszystkie kontrolki, cos jakby cyka (bardzo cicho)przy przekreceniu kluczyka... prad jest, bezpieczniki ok; przy odpalaniu kontrolki nie przygasają. Wachy co prawda miał mało, ale tez była...
mam golfa mk3 1.8 GT... zatrzymałem sie pod sklepem, wyszedłem na chwile wracam a on nie odpala, zero reakcji rozrusznika swieca sie wszystkie kontrolki, cos jakby cyka (bardzo cicho)przy przekreceniu kluczyka... prad jest, bezpieczniki ok; przy odpalaniu kontrolki nie przygasają. Wachy co prawda miał mało, ale tez była...
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
trzy pierwsze litery w nr silnikaa kodu silnika nie znam... gdzie to sie sprawdza--> ?????
pewnie cyka przy Twojej lewej nodzesirbolko pisze:nie cyka przy rozruszniku...
Sprawdź czy dochodzi napięcie do rozrusznika.
statystycznie rzecz biorąc to w większości przypadków na forum bywała to kostka stacyjkidymek19 pisze:na 99% padl elektromagnes w rozruszniku
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
prawdopodobnie rozrusznik ( szczotki lub automat) jeśli umisz to spróbuj go zewrzec na krótko i zobacz czy sie ruszy,mozesz też sobie sprawdzić akumulator czy wszystkie cele sa sprawne( w żadnej nie powinno być bąbelków powietrza) - u mnie tez cykało, jedna cela była walnieta i raz odpalał raz nie - dzis kupiłem nowy aku Warta Perion 60AH 600A -- 200 zeta( 2 lata gwarancji)
Nie pytaj próżno,bo nikt sie nie dowie.Jaki nam koniec szykują bogowie.