Centralny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny
Witam!! Podłączyłem dzis centralny zamek na pilot MaxiCar i wszystko fajnie chodzi, zamyka i otwiera, kierunki mrygaja tylko mam taki problem poniewaz on sam zamyka mi auto. Gdy otworze auto to po chwili sam mi go zamyka. Co z tym zrobic?? Prosze o pomoc
- marcin3
- Ma gadane
- Kontakt:
najprawdopodobniej sam sie uzbraja z tego co wiem to nie da sie tego wylaczyc chyba ze po wlozeniu kluczyka do stacyjki i przekreceniu zaplonu nacisnac i przytrzymac jeden z guzikow chyba ten od zalaczania az alarm zasygnalizuje syrena powinno to pomoc
sprzedam sprezyny seryjne - tdi 1,9 97r GG 3871925 ok 100 zl
- marcin3
- Ma gadane
- Kontakt:
z tym odezwaniem sie syrenki to mozliwe ale zamyka ci drzwi jak jestes poza autem i kluczyk nie jest w stacyjce to moze sie uzbrajac ponownie a po ilu sekundach sie zamyka
[ Dodano: 30 Mar 2007 20:29 ]
odzew syreny moze byc tez z tego ze jest jakies zabezpieczenie a da sie go zapalic jak syrena piknie
[ Dodano: 30 Mar 2007 20:29 ]
odzew syreny moze byc tez z tego ze jest jakies zabezpieczenie a da sie go zapalic jak syrena piknie
sprzedam sprezyny seryjne - tdi 1,9 97r GG 3871925 ok 100 zl
- Paweł Marek
- V.I.P.
typowe ustawienie wielu alarmów, zwykle da się to przeprogramować a opis powinen być w instrukcjiPiter20 pisze:tak jak jestem poza autem i kluczyka nie ma w stacyjce to mi właśnie zamyka. Po ok 20 sek.
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 8:50 pm ]
Przejrzałem teraz instrukcję MaxiCara i ani słowa nie piszą o tym. Takie ustawienie jest w popularnym Magikarze, ale tam jest wyjaśnione jak to zlikwidować. Przychodzi mi do głowy że albo o czymś zapomnieli w instrukcjinapisać, albo może zamiast plusa po stacyjce załączyłeś stały plus, wle wątpię
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Czasem to jest kijowa funkcja. Jak się ma np podwórko pod domem i auto zostawia otwarte a onosię zaraz zamknie. Mało tego. W Magikarze w GTI żonki było tak (może pomyliłem coś z tymi plusami) że się uzbrajał po 20 s nawet jak kluczyki były w stacyjce. W końcu alarm nie wie czy kluczyk jest w stacyjce czy nie jeśli się użyje plusa po zapłonie. Dlatego użyłem plusa tego co do radia - po włożeniu kluczyka - potem zmniełem opcje w alarmie i jest git. Bardzo możliwe że jest taka opcja w Maxicarze do ustawienia tylko ją pominęli w opisie.marcin3 pisze:wydaje mi sie ze sie chyba nie da po prostu sam sie uzbraja zeby nie zapomniec zamknac drzwi
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
ano fakt, brąwowo biały kabel idący od włączników w słupkach w progach do skrzynki, potem do lampkiMarcins237 pisze:Moze nie podłączyłes włączników krańcowych d
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 9:30 pm ]
Chyba że alarm wyje po otwarciu drzwi kluczykiem jak jest uzbrojony, to znaczy że ok podłączony do krańcówek