niedzialajace serwo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
niedzialajace serwo
witam
mam golfa III z silnikiem 1.8 w wersji GT bez ABS-u i najprawdopodobniej padlo mi serwo gdyz hamulce dzialaja jak w maluchu .Czy musze szukac serwa typowo pod ten silnik czy moge zaadoptować go od dowolnego golfa III bez wzgledu na pojemnosc silnika?
mam golfa III z silnikiem 1.8 w wersji GT bez ABS-u i najprawdopodobniej padlo mi serwo gdyz hamulce dzialaja jak w maluchu .Czy musze szukac serwa typowo pod ten silnik czy moge zaadoptować go od dowolnego golfa III bez wzgledu na pojemnosc silnika?
Re: niedzialajace serwo
masz 1,8 GT bez ABSu? szkoda ((pejo pisze:mam golfa III z silnikiem 1.8 w wersji GT bez ABS-u i najprawdopodobniej padlo mi serwo gdyz hamulce dzialaja jak w maluchu.
a może przybliżyc o co chodzi ? masz twardy pedał ... ?
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
a czy zaraz po zgaszeniu silnika wyczuwalne jest że jakby lżejpejo pisze:pedal jest twardy a w momencie hamowania dosc duzo sily potrzeba uzyc tak jakby wspomaganie nie dzialalo,mysle ze to serwo i problem mam ze znalezieniem serwa typowo pod ten model.Myslalem zaadoptowac od GTI ale czy bedzie to dobrym rozwiazaniem?
pedał w tym momencie chodził ?
czy napewno serwo, sprawdziłeś wąż łączący kolektor z servem
czy nie jest gdzieś nadpęknięty ..., popatrz dokładnie - poruszaj tam
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
soory ze się wtrące.RobertP pisze: sprawdziłeś wąż łączący kolektor z servem
A mnie się wydaje że nie mam różnicy w pedale,czy to na wyłą.czy na załączonym silniku...początek mięki,póżniej trzeba depnąć.
Podejżewam też serwo,bo ten węzyk od kolektora początkowo jest ciepły - pózniej jest taka wstawka choćby z dwoma jakimiś cyckami,a dalej wężyk do serwa jest zimny.
I nic nie wiem.Jaką macie radę???
Sytuacja opanowana,ale systematycznie się pogarsza...
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: