Witam wszystkich, wczoraj regulowalem sobie wodziki od skrzyni i musialem odkrecic taka spora czesc od gazu (wydaje mi sie, ze jest to element, ktory podgrzewa gaz, a moze reduktor?) dochodzi do niego kilka przewodow - chyba paliwowych - wiec zakladam, ze w srodku jest gaz. Ten element jest zawsze goracy.
Uszkodzilem taki malutki przewod dwu zylody podlaczony do tego urzedzenia. Wydaje mi sie na 99%, ze od termostatu bo teraz nie przelacza mi na gaz. Przewod ten jest wkreecony jakas taka mala nakretka w srodek tego urzadzenia. Musze to odkrecic zeby naprawic polaczenie,m tylko teraz tak:
Czy jak odkrece toi nic sie z gazem nie stanie? Czy musze uzyc jakiejs specjlnej izolacji zeby sie nie stopila?
Dziekuje wszyskitm z gory za pomoc.
GAZ - pytanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Masz tam w okolicy przewody albo od elektrozaworów albo od czujnika temperatury. Rób to na wyłączonym zapłonie, zwykła izolacja z taśmy plastykowej, parcianej albo koszulki temokurczliwej i nic się nie stanie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.