Poduszka powietrzna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Poduszka powietrzna
Ja u siebie zdjelem poduche bo wyswietlalo mi blad. I okazalo sie ze mam rozwalony przewod (tasme) i to tak ze nie idzie naprawic. Na zdjeciu to jest ten widoczny fragment od poduszki do kierownicy.
Mozna tylko to dostac i wymienic? Czy musze cala tasne zmieniac?
Mozna tylko to dostac i wymienic? Czy musze cala tasne zmieniac?
Ostatnio zmieniony śr cze 06, 2007 22:36 przez Komas, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://images2.fotosik.pl/231/bf2e679f88c976ca.gif[/img]
Komas, WITAM !!!
MAM PEWIEN PROBLEM . MAM NADZIEJę ,ZE MI POMORZESZ. CHODZI O PODUSZKę POW. DZIAłAłA DOPóKI NIE ODPIąłEM JEJ NA TAśMIE . PO ZłąCZENIU WTYCZKI Z TAśMą śWIECI SIę KONTROLKA AIR BAGU I ZA CHOLERę NIE CHCE GASNąć .CO TO MOżE BYć? JAK Tą LAMPKę WYGASIć? I JESZCZE TAKIE MAłE PYTANKO CO TO JEST TO VAGUM CZY JAK TAM TO SIę NAZYWA I ILE KOSZTUJE TAKA USłUGA? DZIEKI ZA WSKAZóWKI POZDRAWIAM lanius11
MAM PEWIEN PROBLEM . MAM NADZIEJę ,ZE MI POMORZESZ. CHODZI O PODUSZKę POW. DZIAłAłA DOPóKI NIE ODPIąłEM JEJ NA TAśMIE . PO ZłąCZENIU WTYCZKI Z TAśMą śWIECI SIę KONTROLKA AIR BAGU I ZA CHOLERę NIE CHCE GASNąć .CO TO MOżE BYć? JAK Tą LAMPKę WYGASIć? I JESZCZE TAKIE MAłE PYTANKO CO TO JEST TO VAGUM CZY JAK TAM TO SIę NAZYWA I ILE KOSZTUJE TAKA USłUGA? DZIEKI ZA WSKAZóWKI POZDRAWIAM lanius11
lanius11, po pierwsze wyłącz caps lock jak piszesz !!!
skasuj błąd za pomocą VAG-alanius11 pisze:MAM PEWIEN PROBLEM . MAM NADZIEJę ,ZE MI POMORZESZ. CHODZI O PODUSZKę POW. DZIAłAłA DOPóKI NIE ODPIąłEM JEJ NA TAśMIE . PO ZłąCZENIU WTYCZKI Z TAśMą śWIECI SIę KONTROLKA AIR BAGU I ZA CHOLERę NIE CHCE GASNąć .CO TO MOżE BYć? JAK Tą LAMPKę WYGASIć?
VAG-com jest to program , laptop i interfejs , dzięki niemu odczytujesz błędy , kasujesz je , sprawdzasz różne wartości itd......zagadaj do któregoś forumowicza z okolic który ma VAG i poproś o podłączenie się........lanius11 pisze:I JESZCZE TAKIE MAłE PYTANKO CO TO JEST TO VAGUM CZY JAK TAM TO SIę NAZYWA I ILE KOSZTUJE TAKA USłUGA?
witam
ja mam tez problem z poduszka. odczytalem vagiem blad: 01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199) 32-00 - Resistance too High. Z tego co wiem to brak styku na obwodzie poduszki kierowcy. Wymienilem tasme na nowa i to samo i kasowanie vag nic nie daje. Gdzie i co tu jeszcze sprawdzic bo juz sam nie wiem?
Pozdrawiam
ja mam tez problem z poduszka. odczytalem vagiem blad: 01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199) 32-00 - Resistance too High. Z tego co wiem to brak styku na obwodzie poduszki kierowcy. Wymienilem tasme na nowa i to samo i kasowanie vag nic nie daje. Gdzie i co tu jeszcze sprawdzic bo juz sam nie wiem?
Pozdrawiam
Panowie ja juz nie mam pomyslu co do mojej poduchy.
Kupilem tasme ale od skody praktycznie identyczna przelozylem tylko spod, ucielem wtyczke i dolutowalem moja te co jest pod kolumna kierownicy.
Nadal wywalalo mi blad.
Zdjelem tasme spowrotem. Zmierzylem czujnikiem czy jest przepływ pradu -JEST- zmierzylem czy nie ma zwarcie -NIE MA- podpinam z powrotem i nadal to samo.
To raczej nie ma znaczenia ze tasma jest ze skody? W koncu skoda to tez VW. A to ze lutowalem to chyba tez nie przeszkadza obwod nie jest przerwany. To o co kura chodzi??
Kabel moze byc przerwany gdzies dalej? Jak tak to JAK? i GDZIE?
blad kasuje i nadal wywala BUUUUUUUUUUUU
Kupilem tasme ale od skody praktycznie identyczna przelozylem tylko spod, ucielem wtyczke i dolutowalem moja te co jest pod kolumna kierownicy.
Nadal wywalalo mi blad.
Zdjelem tasme spowrotem. Zmierzylem czujnikiem czy jest przepływ pradu -JEST- zmierzylem czy nie ma zwarcie -NIE MA- podpinam z powrotem i nadal to samo.
To raczej nie ma znaczenia ze tasma jest ze skody? W koncu skoda to tez VW. A to ze lutowalem to chyba tez nie przeszkadza obwod nie jest przerwany. To o co kura chodzi??
Kabel moze byc przerwany gdzies dalej? Jak tak to JAK? i GDZIE?
blad kasuje i nadal wywala BUUUUUUUUUUUU
no nadal kaszana, wywala mi blad. Moze to przez to ze lutowalem na tasmie i ECU ma jakies problemy. Nie wiem czy to mozliwe tam sa takie male napiecia ze nie wydaje mi sie
Ktory pierscien masz przerwany? Ten okragly od spodu tasmy? Jego da sie wyciagnac, sprubuj jak ci sie uda to wysle ci taki pierscien bo mam jedna tasme rozbebeszona i jest caly.
Oddam ci go za koszty przesylki i za 2 browary
Ktory pierscien masz przerwany? Ten okragly od spodu tasmy? Jego da sie wyciagnac, sprubuj jak ci sie uda to wysle ci taki pierscien bo mam jedna tasme rozbebeszona i jest caly.
Oddam ci go za koszty przesylki i za 2 browary