Lozyska do MKII przod
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lozyska do MKII przod
Mam pytanko - orientuje sie ktos moze jakie jest lozysko z przodu w golfie 1.6TD z 88r - czeka mnie wymiana i chce kupic w hurtowni lozysk a nie w motoryzacyjnym a slyszalem ze sa dwa rozmiary lozysk do goferow.
Z gory dzieki za pomoc
Pozdro:
Slawek.
Z gory dzieki za pomoc
Pozdro:
Slawek.
Najlepiej wymontuj stare łożysko i z nim idź do hurtowni są dość duże łożyska ja w sklepie z tego co pamiętam płaciłe około 85 zł za jedno ale jak ci któreś już huczy wymień obydwa szkoda nerwów i pracy bo mało jest takich co trafili w to huczące ja nie trafiłem i po drodze wymieniłem jeszcze niepotrzebnie przegub bo myślałem że on tak huczy. Pozdrawiam.
- marsell
- Mały gagatek
- Kontakt:
Są dwa rodzaje łożysk ale w katalogu w sklepie było wyraźnie napisane od jakiego rocznika są montowane te nowsze, niestety nie pamiętam,jaki to był rocznik. Nie kupuj łożysk polskiej produkcji, cena wprawdzie niższa ale jakość....., u kumpla po wymianie wytrzymały całe 30.000. Ja kupiłem łożyska OPTIMAL i po przejechaniu 55.000 są w porządku. Kosztowały ok. 80 zł sztuka.
Re: Lozyska do MKII przod
jesli nigdy nie wymieniales lozysk z przodka to lepiej sam sie za to nie zabieraj nie jest to tak proste jak z tylu.ja za pierwszy razem musialem jedno dokupic bo przy nabijaniu troszke mi sie rozsypalo.lepiej jedz do kogos kto juz wymienial i wiec co z czym sie je.pozdrawiamSlawo80 pisze:Mam pytanko - orientuje sie ktos moze jakie jest lozysko z przodu w golfie 1.6TD z 88r - czeka mnie wymiana i chce kupic w hurtowni lozysk a nie w motoryzacyjnym a slyszalem ze sa dwa rozmiary lozysk do goferow.
Z gory dzieki za pomoc
Pozdro:
Slawek.
Dzieki za wszystkie odpowiedzi
Chcialem znac rozmiar tego lozyska bo chce kupic w hurtowni lozysk a nie w sklepie motoryzacyjnym, rozbierac najpierw nie chce tym samochodem musze najpierw nowe przywiezc ale tak sobie mysle ze w koncu to nie tylko ja chyba bede chcial u nich takie lozysko kupic wiec chyba powinni wiedziec co i jak no i ewentyalnie jesli by sie nie zgadzalo to moze bedzie mozna wymienic - w koncu paragon wezme Jesli chodzi o jakosc to zawsze wole dolozyc pare zyli i kupic jakosciowo lepsze czy to lozyska czy cos innego (oczywiscie bez przesady - bo w serwisie to bym chyba zbanczyl;)) w koncu autko jest dla mnie i ma mi sluzyc jak najlepiej mo i tak do tej pory robi
Sluszalem ze te tansz szybko sie koncza - a koszt tego lepszego to granica 70-80zyli.
Jesli chodzi o wymiane to nie ma problemu - brat jest mechanikiem nio i wszysciutko przy goferku robimy sami Niestety w zawodzie nie robi ale moze niedlugo cos sie wykombinuje
A ten sposob ze starym lozyskiem jest bardzo dobry
Jeszcze raz wielkie dzieki Wam za pomoc
Jak dobrze pojdzie to w przyszlym tygodniu juz nie bede musial juz sluchac tego buczenia
Tak sie zastanawialem czy mam dobra teorie - co o tym myslicie ?
Bo buczy mi lewe lozysko, od chyba ponad 2 lat 5 czasem 7 dni w tygodniu smigam do roboty obwodnica i kiedy wlatuje lub wylatuje z tej obwodnicy to zawsze krece w prawo - (a 40km/h tam nie smigam ) wiec lewe kolo jest obciazone i to duzo bardziej niz prawe i to 4 razy dziennie na odcinku ok 200 - 300m kazdy - w sumie to jest jakies 1000 - 1200m dziennie jazdy sporym lukiem w prawo - czy moze to byc przyczyna wyrobienia sie lozyska?? autko ma juz ponad 320tys km
Pozdro:
Slawek[/b]
Chcialem znac rozmiar tego lozyska bo chce kupic w hurtowni lozysk a nie w sklepie motoryzacyjnym, rozbierac najpierw nie chce tym samochodem musze najpierw nowe przywiezc ale tak sobie mysle ze w koncu to nie tylko ja chyba bede chcial u nich takie lozysko kupic wiec chyba powinni wiedziec co i jak no i ewentyalnie jesli by sie nie zgadzalo to moze bedzie mozna wymienic - w koncu paragon wezme Jesli chodzi o jakosc to zawsze wole dolozyc pare zyli i kupic jakosciowo lepsze czy to lozyska czy cos innego (oczywiscie bez przesady - bo w serwisie to bym chyba zbanczyl;)) w koncu autko jest dla mnie i ma mi sluzyc jak najlepiej mo i tak do tej pory robi
Sluszalem ze te tansz szybko sie koncza - a koszt tego lepszego to granica 70-80zyli.
Jesli chodzi o wymiane to nie ma problemu - brat jest mechanikiem nio i wszysciutko przy goferku robimy sami Niestety w zawodzie nie robi ale moze niedlugo cos sie wykombinuje
A ten sposob ze starym lozyskiem jest bardzo dobry
Jeszcze raz wielkie dzieki Wam za pomoc
Jak dobrze pojdzie to w przyszlym tygodniu juz nie bede musial juz sluchac tego buczenia
Tak sie zastanawialem czy mam dobra teorie - co o tym myslicie ?
Bo buczy mi lewe lozysko, od chyba ponad 2 lat 5 czasem 7 dni w tygodniu smigam do roboty obwodnica i kiedy wlatuje lub wylatuje z tej obwodnicy to zawsze krece w prawo - (a 40km/h tam nie smigam ) wiec lewe kolo jest obciazone i to duzo bardziej niz prawe i to 4 razy dziennie na odcinku ok 200 - 300m kazdy - w sumie to jest jakies 1000 - 1200m dziennie jazdy sporym lukiem w prawo - czy moze to byc przyczyna wyrobienia sie lozyska?? autko ma juz ponad 320tys km
Pozdro:
Slawek[/b]
Lozysko wymienione
Bylem w tej hurtowni i kolo ze spokojem siegnal po katalog - luknal i ladnie zapytal jakie ma byc Mial jakies badziewia za 39 zyli, polskie za 55 zyli ale mowil ze na nik to tak ze spokojem 50 tys zrobie a pozniej moga buczec nio i mowil ze oryginalne ma za 75 zyli i te wzialem - produkcja faktycznie "made in germany"
Musze wymienic jeszcze drugie - bo tez troche gra tylko nie bylo tak slychac a juz nie mialem na to czasu w piatek - ale poprawa jest
No i kolesie spoko sa - wrazie czego moglem wymienic
Pozdro:
Slawek.
Bylem w tej hurtowni i kolo ze spokojem siegnal po katalog - luknal i ladnie zapytal jakie ma byc Mial jakies badziewia za 39 zyli, polskie za 55 zyli ale mowil ze na nik to tak ze spokojem 50 tys zrobie a pozniej moga buczec nio i mowil ze oryginalne ma za 75 zyli i te wzialem - produkcja faktycznie "made in germany"
Musze wymienic jeszcze drugie - bo tez troche gra tylko nie bylo tak slychac a juz nie mialem na to czasu w piatek - ale poprawa jest
No i kolesie spoko sa - wrazie czego moglem wymienic
Pozdro:
Slawek.