Vento 2.0 2E cieply gasnie pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam chlopaki potrzebuje pomocy od jakichs paru dni mam problem poniewaz moje vento jak sie nagrzeje to szarpie na wolnych obrotach gasnie nie ma sily musze go zredukowac na luz i dac troche gazu czasami zalapie i jest ok wrzucam bieg i jade dalej ale czasami to jest tragedia chodzi pyrka sobie az strach tak nie rowno chodzi jak jest nagrzany ze szok, a na zimnym silniku jak go odpalam to trzyma obroty 1.8tys do 2tys obrotow niewiem chlopaki pomozcie moze jakis czujnik czy cos w tym stylu a i jeszcze mialem troche palec i kopulke dojechana to kopulke zalozylem troche lepsza a palec przeczyscilem dopoki samochod sie nie nagerzeje dobrze to jedzie ma moc i wszystko jest ok tylko gumy sie pala a jak sie nagrzeje to gasnie i w ogole prosze o pomoc bo strach gdzies wyjechac dalej a i czy to ma zwiazek tez z termostatem bo sie nie dogrzewa a zimno w rece nie mam jak go wymienic prosze o jakies sugestie bede sprawdzal wszystko co mi podpowiecie z gory dzieki za odpowiedz.Jest to taki efekt jak by benzyny braklo moze ktos sie orientuje jak komus zabraklo ty mu gaz a on zgasl na takiej zasadzie.
vw VENTO 2E-130PS
Perełka w modyfikacji :)
zacznij moze od wymiany kopulki, palca, kabli i swiec potem powinno byc ok
- Paweł Marek
- V.I.P.
przyczyn może być cała masa, jeśli nie układ zapłonowy to nieszczelność w dolocie, przepływomierz - opisy sprawdzania na forum.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt:
dzieki chlopaki jakos w tyn tygodniu wymienie kopulke palec i swiece i kable a co moze byc z tymi obrotami ze on ma takie duze? jakis czujnik moze co wy o tym myslicie jakis czujnik musi odpowiadac za obroty na zimnym i na cieplym silniku chociaz tak bylo w golfie bo pamietam chodzi mi o golf 2 w silniku 1.8 byly w kruccu dwa czujniki
vw VENTO 2E-130PS
- Paweł Marek
- V.I.P.
weź użyj wyszukiwarki to było sto razy, czteropinowy czujnik temperatury steruje tzw ssaniem, ale tu on nie jest winien. Napisałem ci co sprawdzić masz zajęcie: za 15 min znajdziesz ino jak sprawdzać w/wym elementy drugą godzinę z miernikiem w ręce to sprawdzisz więc nie marudź
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.