Seat Cordoba 1f 97 rok nie odpala wcale po deszczach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam
Wiem że to forum golfa ale silnik jest typowy, dlatego grzecznie tu szukam pomocy.
Samochód Seat Cordoba 1.6 monowtrysk 1F 97 rok, zgasiłem normalnie w suchy dzień , potem padało dwa dni.
nie odpala po 3 dniach stania na deszczu
Paliwo jest dochodzi
Iskra jest.
Na plaku w dolot też nie odpala.
http://www.google.com/search?q=silnik+1 ... 80&bih=553" onclick="window.open(this.href);return false;
taki to silnik
Przy długim kręceniu słychać pod koniec kręcenia taki jak by strzał w kolektorze no coś takiego.
Jakieś pomysły coś sprawdzić czujniki ? komp podszybie? Myślałem o immo ale jak wcześniej zapałem kluczykiem nie oryginalny bez immo to zawsze zapalał i gasł po 2-3 sekundach, teraz nie złapie wcale.
Na panelu osłaniającym podszybie jest mała dziurka może to przez nią zalało kompa.
Mile widziane sugestie i pomysły.
Wiem że to forum golfa ale silnik jest typowy, dlatego grzecznie tu szukam pomocy.
Samochód Seat Cordoba 1.6 monowtrysk 1F 97 rok, zgasiłem normalnie w suchy dzień , potem padało dwa dni.
nie odpala po 3 dniach stania na deszczu
Paliwo jest dochodzi
Iskra jest.
Na plaku w dolot też nie odpala.
http://www.google.com/search?q=silnik+1 ... 80&bih=553" onclick="window.open(this.href);return false;
taki to silnik
Przy długim kręceniu słychać pod koniec kręcenia taki jak by strzał w kolektorze no coś takiego.
Jakieś pomysły coś sprawdzić czujniki ? komp podszybie? Myślałem o immo ale jak wcześniej zapałem kluczykiem nie oryginalny bez immo to zawsze zapalał i gasł po 2-3 sekundach, teraz nie złapie wcale.
Na panelu osłaniającym podszybie jest mała dziurka może to przez nią zalało kompa.
Mile widziane sugestie i pomysły.
nie ma
- Paweł Marek
- V.I.P.
W takiej sytuacji najpierw mimo że iskrę widzisz to układ wysokiego napięcia pod lupę. Podmiana kabli świec czyszczenie kopułki itd, czasem sama cewka takie problemy daje. Pewnie myślisz o jakiejś bardziej skomplikowanej awarii ale wierz mi zdecydowana większość takich przypadków jest od układu zapłonowego i póki brak pewności co do jego stanu nawet niema sensu brać się za cokolwiek innego
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
Wierzę. Dokonałem dzisiaj czynności
a) wymiana świec
b) wymiana kabli wysokiego napięcia
c) czyszczenie kopułki
Poprawa jest bo pali.
Ale po nagłym wciśnieciu pedału gazu strzela w kolektor nie łapie obrotów, muszę walczyć dalej
a) wymiana świec
b) wymiana kabli wysokiego napięcia
c) czyszczenie kopułki
Poprawa jest bo pali.
Ale po nagłym wciśnieciu pedału gazu strzela w kolektor nie łapie obrotów, muszę walczyć dalej
nie ma
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
NIe da się. Podmień od kolegi na próbę i tyle
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
cewkę można sprawdzić omometrycznie tylko czy to coś da?
Auto odpaliło ale nie chce wejść na obroty gdy nagle wcisnę pedał przyspieszenia.
co i jak by tu sprawdzić, Hall ?
Auto odpaliło ale nie chce wejść na obroty gdy nagle wcisnę pedał przyspieszenia.
co i jak by tu sprawdzić, Hall ?
nie ma