duze spalanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
duze spalanie
witam wszyskich mam problem z duzym spalaniem bezyny w polo 1,2 2006rok nie mam pojęcia dlaczego tak duzo pali miasto 10litrów na 100km poza miastem 7,5l na 100km co ostatnio zauwazyłem to ze na swiatłach jak stałem obroty same wzrastały do 8tys jak dodałem gazu wruciły do normy szukam pomocy prośba dzięki z góry pozdrawiam.
duze spalanie
bez VAGowania ciężko powiedzieć
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: duze spalanie
to on aż tyle kręci? z tego co wiem to ma max. 6500 rpmKonrad7 pisze: obroty same wzrastały do 8tys
może czujnik temperatury szwankuje i dlatego chwyta wyższe obroty
duze spalanie
Jeśli jeździsz dynamicznie to te spalanie nie szokuje. Jest wysokie ale nie przerażające:)Konrad7 pisze:10litrów na 100km poza miastem 7,5l na
Najpierw diagnostyka komputerowa i sprawdzenie czujnika temp.
duze spalanie
dziękuję za podpowiedz a jeśli to czujnik to ma coś wspólnego z spalaniem ze tak dużo popija jeszcze raz dzięki pozdro..
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
duze spalanie
to jest pytanie, twierdzenie czy jeszcze co innego ?? Było by łatwiej jakbyś używał znaków interpunkcyjnych...czujnik temperatury (ten podający sygnał do ECU) ma wpływ na spalanieKonrad7 pisze:dziękuję za podpowiedz a jeśli to czujnik to ma coś wspólnego z spalaniem ze tak dużo popija jeszcze raz dzięki pozdro
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: duze spalanie
jeśli czujnik temperatury podaje nieprawidłowe dane do ECU tj że silnik jest zimny, to będzie otrzymywał dodatkową dawkę paliwa czyli będzie jeździł na "ssaniu", stąd mogą się brać podwyższone obroty i wyższe spalanieKonrad7 pisze: a jeśli to czujnik to ma coś wspólnego z spalaniem ze tak dużo popija .