parodia ze spalaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
parodia ze spalaniem
Tak na szybko mam od kilku miesięcy jetty 1.8 na gaźniku + lpg. Póki było ciepło odpalałem ją na gazie (tak wiem zabójstwo dla silnika), więc benzyna tylko tyle że była w baku żeby pompa paliwa się nie spaliła. Do rzeczy na lpg spalała mi średni 14 litrów na 100 km. Na benzynie teraz mi wyszło ok 20 litrów na ok 60km (tylko tyle żeby podjechać i na gaz przerzucić) .... jednym słowem m-a-s-a-k-r-a. Nie uwierzę, że to normalne bo na ssaniu jest itd. Niech ktoś mądry napisze co jest nie tak....
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
parodia ze spalaniem
w gazie sie na rezerwie nie jeździ bo pompa wciąż pompuje, ty na pochyłości a pompa ma suuucho..Tiax pisze:więc benzyna tylko tyle że była w baku żeby pompa paliwa się nie spaliła
Jak wygląda dynamika silnika? Miałem walnięty rozrząd i zapłon i mi też palił 20litrów. Basowy dzwięk z gaźnika, mało mocy, v max 120km/h obroty max 3,5tyś.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
parodia ze spalaniem
benzyny zatankowałem.
Co do dynamiki wszystko wygląda w porządku (raczej) obroty wkręcają się normalnie. Powyżej 120 km/h powoli przyśpiesza, ale to chyba norma, nie mam jak porównać swojej jetty do innych tak się składa, gdyby było coś nie tak z zapłonem i rozrządem to na gazie powinien palić krocie a nie na odwrót (tak myślę). Jestem zdołowany - ok 14 litrów lpg na 100 km mogłem jakoś pojąc chociaż ale około 38 litrów benzyny na 100 km to gruba przesada
Co do dynamiki wszystko wygląda w porządku (raczej) obroty wkręcają się normalnie. Powyżej 120 km/h powoli przyśpiesza, ale to chyba norma, nie mam jak porównać swojej jetty do innych tak się składa, gdyby było coś nie tak z zapłonem i rozrządem to na gazie powinien palić krocie a nie na odwrót (tak myślę). Jestem zdołowany - ok 14 litrów lpg na 100 km mogłem jakoś pojąc chociaż ale około 38 litrów benzyny na 100 km to gruba przesada
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
parodia ze spalaniem
źle myślisz. Źle ustawiony silnik tzn rozrząd i zapłon, daje iskrę i ekspozję w złym momencie i co do zaworów.. jakiś zawór moze sie otwierać w złym momencie i wyrzuca kompresję w kosmosTiax pisze:dyby było coś nie tak z zapłonem i rozrządem to na gazie powinien palić krocie a nie na odwrót (tak myślę)
Sprawdz wpierw rozrząd:
parodia ze spalaniem
czyli wychodzi z tego, że jak jest źle ustawione to na benzynie ma palić więcej niż na gazie (na tą chwilę tego nie rozumiem).
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
parodia ze spalaniem
Wszystkiego bedzie spalał wiecej. To samo paliwo, słabsza ekspozja i wykoryzstanie jej, przez co ty masz wciaż pedał w podłodze. Ja też nie pałowałem auta.. ja zmieniałem biegi przy 2,5tyś. Max 80km/h jexdziłem i zdzarł 20litrów.Tiax pisze:czyli wychodzi z tego, że jak jest źle ustawione to na benzynie ma palić więcej niż na gazie (na tą chwilę tego nie rozumiem).
parodia ze spalaniem
jeszcze mam zasugerowane, że zawór nieszczelny. Jutro postaram się ogarnąć temat i napiszę co było nie tak jak znajdę chwilę.