Witam mam problem z fabią otóż kiedyś podłączyłem vaga i wyszły cztery błedy - za niskie napięcie wtryskiwacz 1,2,3 i 4. Skasowałem i wszystko było ok do teraz samochód podczas jazdy zgasł, podłączyłem vaga i znowu wyszly te cztery błędy. Co mam sprawdzić oprócz przewodów które sprawdze jutro bo dzis juz za ciemno.
Dodam ze auto miało problemy z akumulatorem (nowymi dwoma),ktory czasami nie wytrzymywały jednej nocy na mrozie - tak sobie mysle czy to niema związku ze ten prąd gdzieś ucieka. Auto to fabia 1.4 16v 75KM 2004r
za niskie napięcie wtryskiwaczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mam ten sam problem z błędami na razie auto mi nie gaśnie.kasuję błedy wtryskiwaczy i znów się pojawają po krótkiej jeździe
- Paweł Marek
- V.I.P.
qmalin21, skoro tak to zacznij od rzeczy najprostszej czyli sprawdzenie napięcia ładowania
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Po pierwsze jaki silnik AUA czy BBY? co do zasilania wtryskiwaczy bezpiecznik Nr35/10A sprawdzić /tak samo jest w obu silnikach/lub brak sterowania ze strony ECU może powodować takie błędy, zaśniedziała wtyka ECU podobnie.
Najlepiej zdjąć sygnały oscyloskopem z zasilania i sterowania wtryskiwaczy wszystko będzie jasne.
Najlepiej zdjąć sygnały oscyloskopem z zasilania i sterowania wtryskiwaczy wszystko będzie jasne.