Witam.
Panowie i panie kocioł w mojej Cordobie 1,6 AEE znowu dał o sobie znać po prawie 100 tyś km spokoju.
A mianowicie, falują obroty w przedziale 1500-2700 obr/min. Falowanie obrotów przekłada się także na jazdę. Auto żeby nie pływało trzeba albo rozpędzać, albo trzymać na ponad 3200 obr/min. Wolne obroty są OK i nie falują.
Wymieniłem już przepustnicę, świece, przewody, palec, kopułkę (wszystkie przyczyny falowania obrotów).
A żeby było śmieszniej po wykasowaniu błędów (sondy lambda, i nastawnika przepustnicy) auto wróciło do normalnej pracy na odcinku 5-6 km po czym znowu zaczęło falować.
Błąd sondy pojawił się ponieważ urwał się przewód, ale został już poklejony.
Auto bez gazu.
I jeszcze jedno, może ktoś mi podać nr sondy lambda...
POMOCY!!!
1,6 AEE Falują obroty.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1,6 AEE Falują obroty.
Strzelałem, że Cordoba 6K. Sonda Lambda do AEE wg ETKA ma numer 030906265AD. Co do falowania, nie za bardzo pomogę. Zakładam, że przepustnica czysta, zaadaptowana VAGiem i nieszczelności sprawdziłeś?
Gran Turismo Iniezione
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
1,6 AEE Falują obroty.
Corba z 1998 roku.
Przepustnica czysta, zapakowane nastawy fabryczne. Tak jak pisałem po załadowaniu programu na nowo auto się naprawiło na odcinku 5 km.
Pozdrawiam
PAPAYOS
Przepustnica czysta, zapakowane nastawy fabryczne. Tak jak pisałem po załadowaniu programu na nowo auto się naprawiło na odcinku 5 km.
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
1,6 AEE Falują obroty.
Dodam tylko że nagły spadek obrotów nie jest spowodowany dziwnym zachowaniem przepustnicy (zamknięcie) tak jakby brakowało na moment paliwa lub nastąpiła przerwa w zapłonie.
HELP ME!!!
HELP ME!!!
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313