1.8T Temepratura silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.8T Temepratura silnika
Witam, problem dotyczy co prawda Leona 1.8T APP ale to jest to samo. Problem polega na tym ze ostatnio po podpięciu VAG'a zwróciłem uwagę na temperaturę silnika która wynosiła ok 97-101 stopni bez względu czy auto stalo czy ostro było deptane. Natomiast wskazanie na liczniku cały czas 90 stopni. I tu sie zastanawiam czy jest to prawidłowe wskazanie czy moze jednak cos jest na rzeczy (uszkodzony czujnik, pompa wody ? ) Dodam ze sterownik nie wykazuje żadnych błędów.
1.8T Temepratura silnika
na liczniku masz temp wody a temp silnika to temp oleju ok100 stopni to norma.
Golf 4 GTi 1.8 20V TURBO AGU
1.8T Temepratura silnika
Kurcze powiem szczerze teraz mnie zaskoczyłeś. A nie orientujesz się czy w 1.8t jest jeszcze jakiś czujnik temperatury oprócz tego w misce ? Bo moj silnik fabrycznie nie posiada czujnika temp oleju w misce.
1.8T Temepratura silnika
Też nie mam czujnika w misce, a skąd komp bierze te informacje nie wiem może ktoś bardziej ogarnięty się wypowie Wiem natomiast że to normalna temp silnika/oleju po rozgrzaniu.
Golf 4 GTi 1.8 20V TURBO AGU
1.8T Temepratura silnika
Panowie nie róbcie jaj czujnik temperatury jest 4 pinowy ,czyli na czujnik przychodzą 4 przewody .Jeden przewód informacja dla sterownika ,drugi przewód informacja do zegarów a pozostałe 2 przewody to masa .
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
1.8T Temepratura silnika
To ja wiem. Tylko kolega wspomniał ze odczyt na vagu który mi sie wyświetla wg niego jest odczytem temperatury oleju a nie płynu i tu mi cos nie bardzo pasuje.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
1.8T Temepratura silnika
maxan, Jakiego oleju? gdzie Ty masz czujnik temp oleju w misce czy innym miejscu?
Sokol_M, kolega jeryk10, wszystko napisał, jest 1 czujnik 4 pinowy. Różnica jest stąd, że wskaźnik w liczniku "jest orientacyjny" nie ma jakiejś mega dokładności i nie musi mieć, jest to zrobione celowo, aby np: użytkownik nie panikował, że mu temp skacze do 100 stopni. A jak wiadomo, temp wrzenia płynu w takim układzie chłodzenia wynosi więcej niż 100stopni, więc nie ma obawy.
VAG pokazuje dokładnie taką temp jaką ma w danej chwili ciecz chłodząca bez uśredniania, stąd różnica.
Sokol_M, kolega jeryk10, wszystko napisał, jest 1 czujnik 4 pinowy. Różnica jest stąd, że wskaźnik w liczniku "jest orientacyjny" nie ma jakiejś mega dokładności i nie musi mieć, jest to zrobione celowo, aby np: użytkownik nie panikował, że mu temp skacze do 100 stopni. A jak wiadomo, temp wrzenia płynu w takim układzie chłodzenia wynosi więcej niż 100stopni, więc nie ma obawy.
VAG pokazuje dokładnie taką temp jaką ma w danej chwili ciecz chłodząca bez uśredniania, stąd różnica.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo