Pytanie o wtrysk mechaniczny KE-jetronic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, chcialem zapytac- jak zdemontowac ( wyjąć ) wtryskiwacz z bloku silnika przy ukladzie wtryskowym KE-jetronic , gdyz w mojej jettce 1,8 GX musze wyjąć wtryskiwacz i nie wiem jak to uczynic..
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Odciągasz zawleczkę na bok, a potem ciągniesz wtryskiwacz do góry. Przynajmniej tak jest w 16V, ale myślę, że w 8V jest identycznie.
Re: Pytanie o wtrysk mechaniczny KE-jetronic
Lipek81 pisze:Odciągasz zawleczkę na bok, a potem ciągniesz wtryskiwacz do góry. Przynajmniej tak jest w 16V, ale myślę, że w 8V jest identycznie.
A w jaki sposób wyczuć, lub odnaleść te zawleczkę - lub jak do niej dojsc- gdyz strasznie ciasno tam jest by ręce włożyć
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ta zawleczka ma formę blaszki złożonej w kształt litery "U", położonej poziomo i jest wsunięta z boku wtryskiwacza. Trzeba ja za te zagięcie odciagnac w bok, a potem wyciagnąć wtryskiwacz.
Witam
O ile ja wiem to tam nie ma żadnej zawleczki. Jest tam tylko uszczelka gumowa. Podważasz wtryskiwacz za nakrętkę z przewodu paliwowego.
Pozdro
O ile ja wiem to tam nie ma żadnej zawleczki. Jest tam tylko uszczelka gumowa. Podważasz wtryskiwacz za nakrętkę z przewodu paliwowego.
Pozdro
-
- Nowicjusz
Witam mam problem ,mam silnik 1.8 JH K-JETRONIC. nie wiem jak wyciągnąć wtryskiwacz ,próbowałem go delikatnie podważyć ale nie za bardzo chce wyjść a nie chce niczego uszkodzić, i jeszcze jedno pytanie czy uszczelniacze wtryskiwaczy są jeszcze gdzieś dostępne?ewentualnie czy ktoś posiada numer katalogowy. Pozdrawiam
- Dawidtuning
- I <3 MY MK2
063 133 557 nr grubego oringa śregnica 6mm, grubośc 5 mm ( lub 5,2)
035 133 557A nr cienkiego oringa średnica 10mm, grubość 1,5 mm
035 133 557A nr cienkiego oringa średnica 10mm, grubość 1,5 mm