vw passat kopci na niebiesko
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
vw passat kopci na niebiesko
Odepnij wtyczkę z niego i jeżeli odcinka się nie zmieni to czujnik uszkodzony
Re: vw passat kopci na niebiesko
Miałem identyczny problem kopcił i im cieplejszy tym większa chmara dymu za mną-spalał dużo oleju-przymierzam się do montażu gazu autko ma na liczniku 250tys,ale na pewno ta 100tys miał cofniete. A więc kazałem mechanikowi ściągąć głowice i zobaczyć co się dzieje i przy okazji wymienić rozrząd,a więc tak po rozebraniu okazało się,że nie jeden gar słabo palił i było tam bardzo brudno,a więc tak głowica została oddana do czyszcenia,szlifowania,sprawdzona,czy nie występują mikropęknięcia i coś jeszcze było z nią robione,ale nie pa ietam co wymienione zostaly uszczelniacze zaworowe,pierścinie tłokowe,panewki,uszczelka pod głowica no i reszta czyli,płyn chłodniczy,olej mobila 10W40 i cały rozrząd-przejechałem ponad 500km i silnik ładnie pracuje nie dymi i nie powstaje biała maź pod korkiem.Teraz go docierac bo jak nowy Przed remontem wymieniłem cewke zapłonowa,świece,kable zapłonowe,gumki kolektora ssącego Części są bardzo tanie do tego silnika,a mechanik za remont skasował 700zł,ale wato było Jeszcze tylko zostało ładowanie bo pokazuje 13,5V-13.8V,ale tragedii jeszcze nie ma