witam!
kumpel ma objawy na to ze musi wyczyscic przepustnice, auto gasnie podczas jazdy mam daw pytania :
1 - czy jak zdemontuję przepustnicę w celu (wyczyszczenia w benzynce) ja ponownie założę czy bede musiał podpiąć go pod vag-a, czy będą problemy jeszczcze gorsze.
2 - czy mozna to zrobić na silniku nie demontować jej - czy da coś to czy raczej niee
dzieki za konkretne odpowiedzi
VW Polo 1.4 MPI pytanie o przepustnice
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
teoretycznie po każdym odłączeniu aku powinno się adoptować przepustnicę...po czyszczeniu tym bardziej...w praktyce różnie bywa, czasami uda się bez adaptacji, ale na pewno lepiej to zrobić...ja robię to co jakiś czas profilaktycznieciacho840 pisze:1 - czy jak zdemontuję przepustnicę w celu (wyczyszczenia w benzynce) ja ponownie założę czy bede musiał podpiąć go pod vag-a, czy będą problemy jeszczcze gorsze.
raczej bez sensu...od dołu jej nie wyczyścisz. Na forum znajdziesz dokładne instrukcje z fotkami co i jak zrobić...ciacho840 pisze:2 - czy mozna to zrobić na silniku nie demontować jej - czy da coś to czy raczej niee
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ciacho840, Adaptacje bedziesz miał prawdopodobnie w kanale 001 i bedzisz musiał wykasować wartości wyuczone.
-
- Nowicjusz
Re: VW Polo 1.4 MPI pytanie o przepustnice
przepustnice zdemontuj bez żadnych obaw DOKŁADNIE JA WYCZYŚĆ zakładając ja zwróć uwagę na szczelność połączenia przepustnicy z podstawką po założeniu i podpięciu kostki (ważne)silnik zimny odpal nie dotykając pedału gazu i zostaw aż załączy sie wentylator , zgas auto i powinno być ok. bez adaptacji vagiem ,naturalnie vagiem zrobisz szybciej i nie trzeba czekać aż sie nagrzeje i uruchomi wentylator.sposób sprawdzony i działa 100%