vw vento 1.6 brak mocy dusi się

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bladekamil
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bladekamil » śr paź 19, 2011 21:16

Witam
Mam problem z samochodem silnik 1.6 ABU benzyna 93 r .Problem mój jest następujący jak odpalę silnik jest wszystko dobrze obroty trzymają się w granicy 900 – 1000 ale jak tylko nacisnę na gaz trochę prze gazuje go zaczynają się problemy nie chce wchodzić na obroty a po naciskaniu na pedał gazu spadają obroty prawie do zera i najczęściej zgaśnie silnik poza tym nie da się ruszyć z miejsca poniżej 3000 obrotów bo zgaśnie silnik trzeba ostro gazować żeby ruszyć po odpuszczeniu gazu i naciskaniu sprzęgła obroty spadają bardzo nisko i przy zmianie biegu tez trzeba gazować żeby nie zgasł . Wiec tak byłem już u kilku mechaników na kompie nic nie wykazuje żadnych błędów . Wymienionych zostało już sporo rzeczy i nadal nic .wymieniłem świece ,przewody zapłonowe ,aparat zapłonowy ,cewkę zapłonowa ,silniczek krokowy , czujnik położenia przepustnicy , czujnik temperatury płynu chłodniczego, kostki pod kierownica , filtr paliwa i powietrza . Poza wymienionymi częściami był ustawiany zapłon na lampie i rozrząd tez był ustawiany , ciśnienie paliwa było mierzone i jest dobre podkładałem również inny sterownik ten w podszybiu i dalej nic mechanicy oddają samochód bo nie wiedza co jest grane no niby nie biorą kasy za robotę za przeglądanie wszystkiego ale jednak na części już poszło trochę kasy wiec szukam pomocy bo no niestety nie wiem co możne mu dolegać możne ktoś z was miał podobny problem albo ma jakiś pomysł proszę podpowiedzcie coś .
z góry dziękuje jak uda mi się to nagram filmik z jego objawami i dorzucę link.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 19, 2011 22:29

Chyba wtrysk ci został, można tanio dostać dobrą używkę. LPG masz?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

bladekamil
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: vw vento 1.6 brak mocy dusi się

Post autor: bladekamil » czw paź 20, 2011 20:48

" onclick="window.open(this.href);return false;

bladekamil
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bladekamil » ndz paź 23, 2011 12:49

lpg nie ma wtrysk podmieniałem nic to nie dało .

Awatar użytkownika
lukaszzzmk4
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: vw vento 1.6 brak mocy dusi się

Post autor: lukaszzzmk4 » ndz paź 23, 2011 12:59

może jeszcze ew. spróbuj dolać dodatek do benzyny na przeczyszczenie wtrysków i całego układu... tylko wlej słuszną porcję na pół baku wlej tak 250 ml drogie to nie jest a spróbować można... czasem pomaga na różne dolegliwości...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Passat, Polo, Jetta etc.”