Brak wolnych obrotów na PB
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam od kilku dni problem z którym o pomoc zwracam się do Was. Otóż posiadam VW Vento 1.8 (ADZ) PB+gaz na instalacji 2 generacji Lovato ze STAG2-L.Otóż problem wygląda następująco :na desce rozdzielczej posiadam przełącznik 3 pozycyjny (I,O,II) na środkowej pozycji odbywało się odpalanie na benzynie i po przygazówce powyżej 2tysięcy obrotów instalacja przełączała się na LPG.Niestety tak nie jest Po zapaleniu silnika na PB obroty spadają do zera i samochód gaśnie. Jeśli pokręcę chwilkę dłużej dość ciężko zapala na gazie. Jak wiadomo zbliżają się coraz chłodniejsze dni i takie odpalanie nie będzie miało sensu z wiadomych przyczyn ( membrany w parowniku , rozrusznik itp.) Chciałbym prosić Was o pomoc co może być przyczyną braku wolnych obrotów na PB. Dodam jeszcze na koniec iż sam przełączę na I i zapalę na PB i lekko gazuje samochód pali lecz tak jak pisałem brak wolnych obrotów powoduje jego gaśnięcie.Podczas jazdy na PB samochód jedzie strasznie mółowato. Z góry dziękuje za pomoc
Piwo to moje paliwo
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
-
- Użytkownik
- Kontakt:
golfgolf123, ale powiedz mi co to będzie mieć na celu?? Skoro na gazie samochód chodzi dobrze , trzyma obroty i nie gaśnie ??
Piwo to moje paliwo
jak często jeździsz na benzynie?? jeśli tylko odpalasz, to mogło ci nawalić coś z układu paliwowego(benzynowego). ja obstawiałbym zapieczone wtryskiwacze benzynowe, albo pompę paliwa.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
zdarzyło mi się ,,parę'' kilometrów zrobić ostatnim razem jak brakło mi LPG a tak układu benzynowego używam sporadycznie głównie tak jak piszesz do odpalania i gaszenia autapaffciu pisze:jak często jeździsz na benzynie??
Piwo to moje paliwo
Re: Brak wolnych obrotów na PB
Siema, moim zdaniem masz błędy w kompie. zrestartuj kopa i powinno grać
693163381tel
-
- Użytkownik
- Kontakt:
paul1984, nic nie pomogło
paffciu, po wymianie podstawy wtrysku, która była luźna jak majtki **wy w kroku jest git
paffciu, po wymianie podstawy wtrysku, która była luźna jak majtki **wy w kroku jest git
Piwo to moje paliwo