Passat 1.8t 150km 2000r - cieżko odpala, dużo pali
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Na początku chciałem wszystkich przywitać. Mam problem z nowo nabytym passatem b5 1.8t 2000r. Jest to mój pierwszy samochód z grupy VW więc proszę o wyrozumiałość. Problem jest taki znaczy kilka:
-Auto ciezko odpala po dluzyszm postoju
-Przerywa, strzela z wydechu, nie przyspiesza tak jak trzeba
-Duze spalanie rzędu 20l na 100km
W najbliższym czasie podam logi jak ogarne jak to zrobić kabel i program juz posiadam.
Tylko prosił bym o podanie jakie logi mam sprawdzać.
A i jak podłaczyłem pod vag błedy byly zwiazane z sonda lambda bo skasowaniu nie pojawiła sie, z zbyt niskim napięciem na ECU tez juz sie nie pojawił jedynie był i został bład 17965 przeładowanie
Za wszystkie sensowne odpowiedzi z góry dziękuje.
-Auto ciezko odpala po dluzyszm postoju
-Przerywa, strzela z wydechu, nie przyspiesza tak jak trzeba
-Duze spalanie rzędu 20l na 100km
W najbliższym czasie podam logi jak ogarne jak to zrobić kabel i program juz posiadam.
Tylko prosił bym o podanie jakie logi mam sprawdzać.
A i jak podłaczyłem pod vag błedy byly zwiazane z sonda lambda bo skasowaniu nie pojawiła sie, z zbyt niskim napięciem na ECU tez juz sie nie pojawił jedynie był i został bład 17965 przeładowanie
Za wszystkie sensowne odpowiedzi z góry dziękuje.
Problem Passat 1.8t 150km 2000r
turbo przeładowuje, komp wchodzi w tryb awaryjny i dlatego zamula, do sprawdzenia jest zaworek N75, wężyki między zaworkiem a turbiną ,i sama turbina, i wypadałoby sprawdzić wiązkę elektryczną od N75. Co do logów, na forum w dziale chyba speed jest opisane co i jak Najlepiej to poczytaj jak te logi zrobić, zrób je, wklej tam gdzie potrzeba, poczekaj na analizę a w między czasie posprawdzaj to co pisałem
Czy przez uszkodzony zawór n75 i przeładowanie turbiny moge miec tak duze spalanie?? I czy auto tez przez to bedzie przerywać i cięzko palić>>
a czy nie było błędu z wypadaniem zapłonu itd?przerywanie strzelanie to coś bardziej z układem zapłonowym przez co i większe spalanie ale może być że masz dwie usterki ,jak kolega pisał sprawdz przewody podciśnienia i zaworek turbiny jeśli przewody ok bo torbina nie ładuje i auto wpada w tryb awaryjny ,mozliwa jeszcze sama turbina ,łopatki sztanga gruszka itd,driga usterka to świece cewki itd
Sprawdził bym w kolejności
przewody i podciśnienie układu vacum
zaworek turbiny
praca sztangi
świece cewki
ale najpierw wykasować błedy i obadać co powróci
Sprawdził bym w kolejności
przewody i podciśnienie układu vacum
zaworek turbiny
praca sztangi
świece cewki
ale najpierw wykasować błedy i obadać co powróci
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
do sprawdzenia czujnik temp płynu chłodniczego, zawór ciśnienia paliwa, pompa paliwa, układ paliwowy (czy się nie zapowietrza)cacek4321 pisze:-Auto ciezko odpala po dluzyszm postoju
część przyczyn może być powyżej + przepływkacacek4321 pisze:-Przerywa, strzela z wydechu, nie przyspiesza tak jak trzeba
wszystkie powyżej przyczyny możliwecacek4321 pisze:-Duze spalanie rzędu 20l na 100km
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Dzieki za wszystkie odpowiedzi. W wtorek biorę się do pracy i zobaczymy co z tego wyjdzie
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ehhh .... http://forum.vw-passat.pl/threads/82343 ... UIDE-v-0-3" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu masz biblię tych silników. Nic więcej w temacie do dodania
Tu masz biblię tych silników. Nic więcej w temacie do dodania
Panowie w przepływomierzu jest 5 pinów ja mam podpięte 4 o co chodzi. Jeden kabel luźny odcięty
Bo raczej tak nie powinno być. Luźny kabel jest koloru czarnego. Silnik AEB
A może inaczej jaki powinienem mieć przepływomierz w moim passacie. 1.8t 150km AEB PASSAT B5 2000r.