Odłącz kostkę przy włączniku dmuchawy (tej, która dmucha powietrze do kabiny). Zobacz, czy wtedy wentylator chłodnicy się włącza.
Spróbuj pobawić się też suwakami od nawiewu - w niektórych pozycjach, jeżeli jednocześnie przełącznik dmuchawy jest na "0", to wentylator chłodnicy będzie się włączał i to jest jak najbardziej prawidłowe.
Wentylator chłodnicy - pracuje cały czas
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Wentylator chłodnicy - pracuje cały czas
Trochę odkopię temat. Więc jest tak: na pozycji 0 wentylator nie pracuje. Gdy silnik jest nagrzany do temp. pracy i po zgaszeniu to po kilku minutach włącza się wentylator (słychać załączający się przekaźnik). Popracuje chwile i się wyłącza. Później znowu się włącza na chwilę i przestaje - dzieje się tak kilka razy.
Gdy np.ustawię nawiew na szybę to wentylator pracuje cały czas.
Gdy np.ustawię nawiew na szybę to wentylator pracuje cały czas.
-
- Mały gagatek
Re: Wentylator chłodnicy - pracuje cały czas
Witam,
Mam podobny problem. Poradziłeś sobie jakoś z tym ?
P.S. Nie mogę wysłać do Ciebie PW czy coś się zmieniło na forum ? Wyświetla komunikat, "Nie można dodać niektórych użytkowników, ponieważ nie mają uprawnień do odczytu wiadomości."
Pozdrawiam
Mam podobny problem. Poradziłeś sobie jakoś z tym ?
P.S. Nie mogę wysłać do Ciebie PW czy coś się zmieniło na forum ? Wyświetla komunikat, "Nie można dodać niektórych użytkowników, ponieważ nie mają uprawnień do odczytu wiadomości."
Pozdrawiam
Denerwowanie się to mszczenie się na własnym zdrowiu za głupotę innych