Zablokowane drzwi prawe tylne
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zablokowane drzwi prawe tylne
Witam, drzwi są całkowicie zacięte. Nie da się ich otworzyć z obu stron. Wcześniej mając taki problem wystarczyło puknąć pod klamką i się otwierały. Zdjąłem również linkę z klamki zewnętrznej, ale to nie pomogło. Rozebrałem całkowicie drzwi od środka, ale nic mi to nie dało. Może ma ktoś jakiś pomysł jak je otworzyć, żeby wymienić uszkodzony zamek?
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf MK4 2003 5d HB 130 -> 176 :)
- Silnik: ASZ
Re: Zablokowane drzwi prawe tylne
Nie wiem czy nie za późno ale sam dopiero co się uporałem z dokładnie tym samym - prawy tył zamknięty i nie podnosiło bolca, klamka podnosiła ale nie otwierało bo, po puszczeniu klamki bolec z powrotem w dół. Otóż po otwarciu zamków z centralnego szyba w dół, klikałem zamkami otworz/zamknij (u mnie moja żona to robiła bo pilota nie mam) i jednocześnie uderzylem parę razy w drzwi na wysokości zamka. Wyskoczył jednak zamek się blokuje nadal więc wymiana była obowiązkowa. Przeszukalem pół internetu i pytałem kilku majstrów - można albo w mój sposób A jeśli nie zadziała to niestety trzeba drzeć tapicere od środka (plastiki ze słupków i progu też). Podobnoż ten typ tak ma, w vw zamki są bardzo słabe.
Golf MK4 2003 1.9 ASZ 130 -> 176