Brzęczenie w schowku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Brzęczenie w schowku
Witam mam taki jeden problem a właściwie nie problem tylko czysta ciekawość, otóż w moim golfie (1.9tdi alh) w schowku coś buczy, porównać można to do pracy jakiej zmieniarki czy napedu albo komputera z obciążonym procesorem (myśle ze większość wie jak to brzmi). nie przeszkadza to w jeździe ani nie ma żadnych błędów jednak jest irytujące jak po wzięciu na zapłon cos mi tam buczy piszczy trzeszczy i strzela moze ktos spotkał się z podobnymi objawami
-
- Ma gadane
- Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH
Re: Brzęczenie w schowku
To buczenie to najprawdopodobniej dmuchawa, moze ma juz swoje lata. Mam identycznie w moim alh.
-
- Nowicjusz
czyli zakładam że jak wyłącze nawiewy i wtedy dam na zapłon to nie powinno już tak robić jeśli to dmuchawa tak?
-
- Nowicjusz
Jednak nie przestało hałasować więc raczej nie ta dmuchawa :/ ale na komputerze pokazało mi że jakiś mechanizm od kratki nawiewu jest uszkodzony, czy to może być to? może próbuje sie ciagle otwierac i zamykać albo coś
-
- Ma gadane
- Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH
Pewnie silniczek od nawiewu wewnetrznego, typowa usterka. Moze byc to, poniewaz on u mnie tez jest uszkodzony.