Coś kradnie prąd?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Coś kradnie prąd?
Witam posiadam Golfa 4 1.6 16v benzyna/ gaz. Jednak od pewnego czasu coś kradnie prąd, akumulator ma 2 lata po odłączeniu klem nie spadają volty. Pozostawiony na 24h i już nie można go odpalić, sprawdzałem już wszystko, alternator, wyciągałem wszystkie bezpieczniki i nic. żadna lampka nie jest zapalona po zamknięciu samochodu. Może ktoś coś poradzi?
- GrzechuPL
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV 1.6 SR
- Silnik: AKL
Re: Coś kradnie prąd?
Witam.
Sprawdź pobór prądu podczas postoju wystarczy do tego najprostszy multimetr cyfrowy. I wpisz ile wyszło na pomiarze.
Jeśli nie wiesz jak wpisz w wujka google na youtube są gotowe poradniki jak się za to zabrać.
Sprawdź pobór prądu podczas postoju wystarczy do tego najprostszy multimetr cyfrowy. I wpisz ile wyszło na pomiarze.
Jeśli nie wiesz jak wpisz w wujka google na youtube są gotowe poradniki jak się za to zabrać.
Sprawdź akumulator. W moim miesiąc przed końcem gwarancji oberwały się cele i były identyczne objawy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Sprawdziłem dziś ok 10.00 ile ma volt akumulator i wyszło 12.12 na multimetrze. Odpalił chociaż miał trochę ciężko. Jakieś 5 godzin później miał mniej więcej tak samo czyli jakieś 12.15V
Ostatnio zmieniony sob sty 11, 2020 17:00 przez Majki1984, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz sprawdzić pobór prądu nie napięcia akumulatora.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zakładając że pomiar zrobiłeś prawidłowo...każdy chciałby mieć taki pobór prądu czyli albo aku padaka albo pomiar źle wykonany
Coś źle zmierzył. Weź zmierz to jeszcze raz i ustaw wpierw na ampery a kable też odpowiednio w mierniku wepnij. Potem przestaw na mA i też kable odpowiednio wepnij w miernik.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to