Szybko bijący kierunkowskaz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- beRRo
- Użytkownik
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Szybko bijący kierunkowskaz
Witam od kilku dni mam problem z kierunkiem prawym gdy go włączę to często mi bije szybko i wtedy żadne z żarówek się nie świecą, muszę na dwa razy włączyć jakby coś nie łączyło. Żarówki wszystkie palą.
Re: Szybko bijący kierunkowskaz
Nieraz wystarczy sprawdzić czy wszystkie żarówki migają/świecą się po włączeniu. Będzie przepalona lub będzie słaby styk i będzie taki sam efekt.
- beRRo
- Użytkownik
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Jak tak szybko tyka to żadna się nie pali wtedy. Muszę na dwa razy włączać żeby normalnie było.
Jeśli na awaryjnych świecą Ci wszystkie żarówki (a pisałeś że świecą), to winna jest manetka.
- Dansli
- Ma gadane
- Auto: GOLF4 4mot. ARL; GOLF 6R CRZA
Byłem świadkiem podobnego przypadku.
- Do wymiany manetka kierunkowskazów.
- Do wymiany manetka kierunkowskazów.
Montaż i serwis ogrzewań postojowych WEBASTO. Adaptacje, kodowania itd.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Mostkujac piny 1 i 2 w przerywaczu świateł awaryjnych symulujemy załączenie manetki w pozycji prawego kierunkowskazu. Mostek pinów 1 i 3 stymuluje lewą pozycje manetki.
-
- Ma gadane
- Auto: Volkswagen Golf
Witam mam vw polo z 2003r 1.4 16v gdy auto nie ma włączonego zapłon i włączę kierunkowskaza w prawo to z prawej świeci postojowka A jak w lewo to z lewej , czy tak ma być? Jak włączę zapłon to kierunkowskazy swiec normalnie , czy tak ma być? Proszę o radę
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Tak ma być.xlukasz12345x pisze: ↑czw gru 03, 2020 21:39gdy auto nie ma włączonego zapłon i włączę kierunkowskaza w prawo to z prawej świeci postojowka A jak w lewo to z lewej , czy tak ma być? Jak włączę zapłon to kierunkowskazy swiec normalnie , czy tak ma być?
The quieter you become, the more you are able to hear...