Witam, wymieniając niedawno kilka plastikowych elementów wewnątrz Golfa Plusa '09 zdemontowałem i odłączyłem zaślepkę z kontrolką poduszki pasażera (zdjęcie tutaj) oraz w schowku wyłączyłem także poduszki przełącznikiem. W efekcie kolejnego dnia zauważyłem, że, a jakże - świeci się żółtka kontrolka od poduszek. Oczywiście wydaje mi się, że jest to konsekwencja rozłączenia układu i tutaj także stawiam moje pytanie. Czy wymagana jest jakigoś rodzaju kalibracja aby kontrolka zniknęła lub czy będę w stanie usunąć błąd VAG-COMem, VCDSem albo innym programem?
Jeśli podobny temat był już poruszany to wybaczcie, ale nie byłem go w stanie znaleźć.
Z góry dzięki.
Kontrolka poduszki po rozpięciu kostki w Golfie Plusie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Re: Kontrolka poduszki po rozpięciu kostki w Golfie Plusie
Jeśli niczego nie uszkodziłeś, to wystarczy skasować błąd.RobertMaglownica pisze: ↑ndz cze 27, 2021 22:55Witam, wymieniając niedawno kilka plastikowych elementów wewnątrz Golfa Plusa '09 zdemontowałem i odłączyłem zaślepkę z kontrolką poduszki pasażera (zdjęcie tutaj) oraz w schowku wyłączyłem także poduszki przełącznikiem. W efekcie kolejnego dnia zauważyłem, że, a jakże - świeci się żółtka kontrolka od poduszek. Oczywiście wydaje mi się, że jest to konsekwencja rozłączenia układu i tutaj także stawiam moje pytanie. Czy wymagana jest jakigoś rodzaju kalibracja aby kontrolka zniknęła lub czy będę w stanie usunąć błąd VAG-COMem, VCDSem albo innym programem?
Jeśli podobny temat był już poruszany to wybaczcie, ale nie byłem go w stanie znaleźć.
Z góry dzięki.
Re: Kontrolka poduszki po rozpięciu kostki w Golfie Plusie
tak wykasiwac ake nie vag com czy vcds lite tylko hex can vcds
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to