Witam czy jest możliwa wymiana uszczelniacza od strony pasażera bez wyjmowania samej maglownicy? Widzę że mi tam ostro już cieknie a nie mam za bardzo dostępu do garażu czy też jakiegoś kanału żeby tam się dostać. Kiedyś podobny problem miałem w Alfie 147 i jakoś się dało tam tylko chyba jest jakimś pierścieniem to trzymane.
Jak myślicie da radę ?
[mk4] Ciekąca maglownica i wymiana uszczelniacza bez wyjmowania maglownicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Re: Ciekąca maglownica i wymiana uszczelniacza bez wyjmowania maglownicy
Co ci da wymiana samego uszczelniacza skoro za chwilę będzie znowu ciekło. W większości przypadków to korozja powoduje uszkodzenia uszczelniaczy i wycieki....
Żeby wiedzieć co mam robić muszę wiedzieć jaka jest możliwość demontażu z tego co dziś próbowałem to od strony kierowcy nie ma żadnego zdejmowalnego pierścienia a więc pewnie trzeba wyjąć całą i dopiero ją demontować.
Wyczuwany jest luz tam gdzie się wkręca sam drążek kierowniczy, jak się rusza góra dół to czuć luz i teraz niestety nie mogą znaleźć żadnego rysunku czy tam ten luz jest na tym simmeringu czy jeszcze jest tam jaka tuleja dodatkowa.
Wyczuwany jest luz tam gdzie się wkręca sam drążek kierowniczy, jak się rusza góra dół to czuć luz i teraz niestety nie mogą znaleźć żadnego rysunku czy tam ten luz jest na tym simmeringu czy jeszcze jest tam jaka tuleja dodatkowa.
Bez wyciągania na wierzch niewiele zrobisz. Może masz luz na trzpieniu kulistym drążka kierowniczego.
Dobrym wyjściem jest czasami zakup magla od anglika. Jest inny że tak powiem lustrzany ale części typu uszczelnienia są takie same i można przelozyć do twojej. Najtańszy sposób naprawy magla.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to