Hak Bora variant 4motion
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Bora 2.0 4motion 2000
- Silnik: AZH
Hak Bora variant 4motion
Witam forumowiczów,
Przeglądając haki dostępne na internecie a jest ich dużo, to widać, że w większości są do sedana i HB oraz varianta ale z napędem na jedną oś. Ja mam borkę variant 4motion. Czym sie różnią haki do zwykłego kombi od kombi 4motion? Oraz czy ewentualnie podchodzi hak z innego auta, np z octavi kombi mk1 4x4? Może ktoś z was posiada belkę z hakiem ori w rozsądnych pieniądzach? (Może być bez wiązki).
Przeglądając haki dostępne na internecie a jest ich dużo, to widać, że w większości są do sedana i HB oraz varianta ale z napędem na jedną oś. Ja mam borkę variant 4motion. Czym sie różnią haki do zwykłego kombi od kombi 4motion? Oraz czy ewentualnie podchodzi hak z innego auta, np z octavi kombi mk1 4x4? Może ktoś z was posiada belkę z hakiem ori w rozsądnych pieniądzach? (Może być bez wiązki).
Re: Hak Bora variant 4motion
sprawdź czy masz zaślepiony otwory montażowe haka - jeśli są dostępne to możesz zamontować ze zwykłego bo nie ma znaczenia. Otwory zobaczysz w podłużnicach od strony koła zapasowego
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Nie pasuje. Gwinty montażowe mają inne umiejscowienie. Przekladałem z Octavii kombi do Bory Variant. Oba napęd tylko na przednią oś. Ostatecznie przykręciłem, ale trzeba było rozwiercić fabryczne otwory w podłużnicy i zeszlifować kawałek belki haka.olgiert111 pisze: ↑sob kwie 05, 2025 13:45... ewentualnie podchodzi hak z innego auta, np z octavi kombi mk1 ...
-
- Nowicjusz
To pasuje czy nie? Jedni mówią że tak, w sklepach haki do kombi są z wyłączeniem 4x4…
nie prościej schylić się, zmierzyć jakie masz rozstawy śrub a potem porównać do wersji nie 4x4?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

-
- Nowicjusz
I jeszcze odległość otworów do końca podlużnicy, żeby nie okazało się, że pomimo dobrego rozstawu, gwinty w haku nie sięgną do otworów.