[mk4] Prawe lusterko od anglika
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk4] prawe lusterko od anglika
Całe lustro - nie..Drops pisze:Czy do leona I podejdzie lusterko z a3/a4/golfa/passata?
Stelaż, mechanizm, szkło, obudowa - tak..
A skoro do MK4 podejdą w/w elementy z Passata B5 / Leona 1 / Toledo 2 to w drugą stronę tak samo to działa..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Re: [mk4] prawe lusterko od anglika
a co z audi a3/a4?Kamel pisze:Całe lustro - nie..Drops pisze:Czy do leona I podejdzie lusterko z a3/a4/golfa/passata?
Stelaż, mechanizm, szkło, obudowa - tak..
A skoro do MK4 podejdą w/w elementy z Passata B5 / Leona 1 / Toledo 2 to w drugą stronę tak samo to działa..
[mk4] prawe lusterko od anglika
A3 / A4 bym sobie odpuścił..Drops pisze:a co z audi a3/a4?
Zdaje się, że stelaż jest trochę inny, a i obudowy są troszkę inaczej profilowane..
Jak już to jeszcze Superb 1..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Pany jeszcze jedno pytanie z lusterkami...
Tylko, że elektrycznymi. Ile ma być kabli we wtyczce? Tzn. ogólnie jak upewnić się, że są składane?
A z innej beczki, da się podpiąć fotochromy zewnętrzne?:> W superbie chyba były takie z kierunkiem?
Pozdro
[edit]
Doczytałem, że chyba 7 lub 8 kabelków. Ktoś mógłby to potwierdzić?
Tylko, że elektrycznymi. Ile ma być kabli we wtyczce? Tzn. ogólnie jak upewnić się, że są składane?
A z innej beczki, da się podpiąć fotochromy zewnętrzne?:> W superbie chyba były takie z kierunkiem?
Pozdro
[edit]
Doczytałem, że chyba 7 lub 8 kabelków. Ktoś mógłby to potwierdzić?
Odpowiednio dużomiskieusz pisze:Ile ma być kabli we wtyczce?
Zdaje się, że w tym temacie pisałem ile ma być przewodów i od czego..
W standardowym jest 5, tak więc do każdej kolejnej opcji należy doliczyć kolejne (+2 kierunek, +2 LH, +2/3 elektrycznie składane)
Zdjąć obudowę i sprawdzić czy jest silniczek od elektrycznego składania - również wrzucałem fotki dla porównania lusterek zwykłych i elektrycznie składanych, więc wystarczy poszukać..miskieusz pisze:jak upewnić się, że są składane?
Wszystko się da..miskieusz pisze:A z innej beczki, da się podpiąć fotochromy zewnętrzne?
Tylko znajdź szkła z fotochromem pasujące do MK4..
Ja szukałem i sobie odpuściłem..
Od Audi są delikatnie podobne, ale jednak nie podejdą..
Tak, ale w Superb'ie 2, więc do MK4 bez większej rzeźby nie podejdą..miskieusz pisze:W superbie chyba były takie z kierunkiem?
Chce wymienic prawe lusterko w mk4 na duze z angola, wiec tak - mam cale kompletne duze z angola i mam stare moje cale, male, alejuz bez szkla.
Tylko sie upewnie - wystarczy zostawic ten trojkat montazowy na drzwiach z malego lusterka i na nie nalozyc duze lusterko odpowiednio rozmontowujac i zmontowujac oba lusterka?
A elektryka?
Bedzie chodzic czy musze przekladac ktores piny?
Tylko sie upewnie - wystarczy zostawic ten trojkat montazowy na drzwiach z malego lusterka i na nie nalozyc duze lusterko odpowiednio rozmontowujac i zmontowujac oba lusterka?
A elektryka?
Bedzie chodzic czy musze przekladac ktores piny?
Z tego co zrozumiałem, to jest tak jak powiedziałeś. Piny są odwrotnie, jeśli nowe lusterko jest z passata.
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
niby tak, ale musisz użyć wiązke od golfa, więc można też użyć silniczka z małego lusterka od golfa i piny zostają na swoim miejscu i nic nie trzeba kombinować zawsze tak robiłem i działało prawidłowo
Na chwile obecna lusterko zalozone, ale trojkatnego uchwytu montazowego jeszcze nie przekladalem, kat widzenia faktycznie do d... ale elektryka i podgrzewanie dziala bez przekladania pinow.
Tical zerknij sobie na stronę 6 tego tematu - pokazałem co i jak..Tical pisze:trojkatnego uchwytu montazowego jeszcze nie przekladalem
Szybciej przełożysz sam stelaż na drzwiach niż przełożysz całe lusterko..
Mi to zajęło ok. 10-15 minut razem z przerwami na robienie fotek
Kamel, chodzilo mi o to, ze i tak musze zalozyc trojkat montazowy od malego lusterka, bo zalozyli mi cale angielskie, takze i tak musze rozebrac obydwa lusterka.
No chodziło mi o to, że zamiast przekładać całe duże i rozbebeszać drzwi łatwiej jest przełożyć samo lusterko na drzwiachTical pisze:bo zalozyli mi cale angielskie, takze i tak musze rozebrac obydwa lusterka czy Tobie chodzi o co innego?
Odpada wtedy ściąganie boczka i reszta duperelek
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
Kamel pisze:Odpada wtedy ściąganie boczka i reszta duperelek
czyli cala przyjemność dłubania