[mk3] Podsufitka. Plan zrealizowany -> foto
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
[mk3] Podsufitka. Plan zrealizowany -> foto
Od dłuższego czasu mam problem z zasyfioną i odklejającą się podsufitką...
dzisiaj zacząłem ją wyciągać.
z racji większej ilości czasu moge przy niej podłubać oraz okleić ją na nowo.
i z tąd moje pytanie:
jak okleić podsufitkę?
chodzi mi o kolor.
czy dać biały? tylko obawiam sie że będzie za jasny do słupków, chwytów oraz słoneczników...
czy jakiś inny?
gdyby ktoś miał jakieś foto pod ręką z bardzo białą podsufitką prosił bym o wrzucenie.
inne ciekawe propozycje i fotki również mile widziane
wrzucam kilka fotek obecnej podsufitki oraz tapicerki zeby bylo wiadome do czego dobierać kolorystycznie
z góry dziękuje za pomoc
dzisiaj zacząłem ją wyciągać.
z racji większej ilości czasu moge przy niej podłubać oraz okleić ją na nowo.
i z tąd moje pytanie:
jak okleić podsufitkę?
chodzi mi o kolor.
czy dać biały? tylko obawiam sie że będzie za jasny do słupków, chwytów oraz słoneczników...
czy jakiś inny?
gdyby ktoś miał jakieś foto pod ręką z bardzo białą podsufitką prosił bym o wrzucenie.
inne ciekawe propozycje i fotki również mile widziane
wrzucam kilka fotek obecnej podsufitki oraz tapicerki zeby bylo wiadome do czego dobierać kolorystycznie
z góry dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony pn maja 16, 2011 17:49 przez KoguT, łącznie zmieniany 1 raz.
Podsufitka w MK3. Jaki pomysł?
Jak już oklejać, to razem ze słupkami IMO, i z resztą białych dodatków czyli słonecznikami. A cykorłapki czarne wtedy i będzie git
MK3 ADZ->AGU
- KoguT
- I am the Stig
- Kontakt:
Cykorłapki to chyba koledze chodzi o rączki...
Ja obecnie będę miał ten sam bajer, tylko że ja obklejam podsufitkę na czarno, czarna lampka, czarne rączki i czarne daszki już są
Zastanawiam się czy słupki malować czy też obklejać...
Co wy na to ?
Ja obecnie będę miał ten sam bajer, tylko że ja obklejam podsufitkę na czarno, czarna lampka, czarne rączki i czarne daszki już są
Zastanawiam się czy słupki malować czy też obklejać...
Co wy na to ?
- zwierzak5555
- Mały gagatek
Re: Podsufitka w MK3. Jaki pomysł?
skaktus wrzuć kilka fotek twojego czarnego wnętrza, bo też planuję iść w tę stronę ale jak do tej pory tylko BMW M3 widziałem na żywo z czarnym wnętrzem i nie orientuję się jak mk3 bedzię wyglądać.
Ja wrzucę zdjęcia czarnych słupków jak porobię, bo mam colour concept. Z resztą jest gdzieś w temacie o rarytasach z mk3
Cykorłapki to rączki, nazwa - od użytkowników tych rączek ;p
Cykorłapki to rączki, nazwa - od użytkowników tych rączek ;p
MK3 ADZ->AGU
Tu masz cos takiego http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=97&t=401651" onclick="window.open(this.href);return false;
Zwierzak - dopiero będę robił ten zabieg, narazie czekam na trochę wolnego
Re: Podsufitka w MK3. Jaki pomysł?
Ja na to - kup sobie czarne, jak znajdziesz gdzieś po taniemu. Będziesz miał ori, a nie ze złażącą i płowiejącą farbą. chyba że hydrografika, ale to troche kosztuje. Za to efekt do pozazdroszczenia, nawet dla posiadacza czarnych oriskaktus pisze:Zastanawiam się czy słupki malować czy też obklejać...
Co wy na to ?
MK3 ADZ->AGU
[mk3] Podsufitka, jaki pomysł?
A wiesz ile kosztuje ori zestaw plastików do wnętrza ? Ostatnio była aukcja, plastiki miały połamane zaczepy a poszły za prawie 500 zł.
I właśnie dlatego lubię swojego kolor koncepta ;]
Zorientuj się ile by kosztowała hydrografika - może będzie taniej, a i wzór sobie możesz wybrać.
Zorientuj się ile by kosztowała hydrografika - może będzie taniej, a i wzór sobie możesz wybrać.
MK3 ADZ->AGU
- KoguT
- I am the Stig
- Kontakt:
podsufitka juz na Golfie:)
Uzywałem butaprenu bo tak mi tapicer polecił i nakładałęm go natryskowo.
Z MłodymKoguTem ułożyliśmy świetnie materiał i wygląda jak nówka.
Jedynie po odklejeniu starego materiału podsufitka zrobiła się miększa i po założeniu jej na auto trzeba było zrobić dodatkowe podczepienie na środku. Ale z tym nie było najmniejszego problemu bo użyłem do tego dodatkowej lampki nad tylną kanapę zaczerpniętej z Audi:)
Wszystko zgrało się idealnie z kolorem słupków i słoneczników:)
Zdjęcie będzie póżniej tutaj jak i w temacie
Uzywałem butaprenu bo tak mi tapicer polecił i nakładałęm go natryskowo.
Z MłodymKoguTem ułożyliśmy świetnie materiał i wygląda jak nówka.
Jedynie po odklejeniu starego materiału podsufitka zrobiła się miększa i po założeniu jej na auto trzeba było zrobić dodatkowe podczepienie na środku. Ale z tym nie było najmniejszego problemu bo użyłem do tego dodatkowej lampki nad tylną kanapę zaczerpniętej z Audi:)
Wszystko zgrało się idealnie z kolorem słupków i słoneczników:)
Zdjęcie będzie póżniej tutaj jak i w temacie
Witam. Pozwólcie że pod czepie się po temat. U mnie zaś odstała podsufitka i chyba raczej już jej nie da się podczepić, przykleić. Trzeba by było na nowo wszystko robić ? Gdzie można taki materiał dostać. KOGUTEK jak nakładałeś natryskowo butapren a później kładłeś materiał to butapren nie przesiągł przez materiał. I czym nakładałeś ten butapren (pistoletem lakierniczym) ?