[mk3] Rozklejanie tylnych lamp clar In.Pro
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam, mam zamiar odświeżyć tylne lampy w moim mk3. Są to clary in.pro... ale słyszałem że jest to niewykonalne bo nie da się rozkleić tylnych lamp bez ich uszkodzenia... Czy to prawda? jakimś cudem mam w jednej z lamp ose co o tym powiecie??
[mk3] rozklejanie tylnych lamp clar in.pro
Osa - wpadła pewnie poprzez otwory na żarówki
Lamp nie da się rozkleić, bo są one zgrzewane ultradźwiękami, więc próba rozerwania skończy się uszkodzeniem plastików.
Lamp nie da się rozkleić, bo są one zgrzewane ultradźwiękami, więc próba rozerwania skończy się uszkodzeniem plastików.
-
- Forum Master
Re: [mk3] Rozklejanie tylnych lamp clar In.Pro
jakby sprobowac odkurzaczem ja wyciagnac :]
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
Zawsze można do środka nalać sporo płynu do naczyń, do tego trochę kulek styropianu wrzucić, zalać ciepłą wodą i bełtać
I osa wypłynie i syfek się usunie.
I osa wypłynie i syfek się usunie.
Miałem większe plany niż wywalenie tej osy... wyjęcie jej to raczej nie będzie problem
Widziałem na tym forum w kilku tematach że ludzie modzili tylne lampy nawet hbm wiec wydaje mi sie że ktoś ma coś więcej na ten temat do pwiedzenia. Ktoś kto ro robił bądź próbował i mu nie wyszło.
Widziałem na tym forum w kilku tematach że ludzie modzili tylne lampy nawet hbm wiec wydaje mi sie że ktoś ma coś więcej na ten temat do pwiedzenia. Ktoś kto ro robił bądź próbował i mu nie wyszło.
o to też ale i malowanie lamp od środka no i widziałem też skrajne przypadki modyfikacji lamp czyli ucinanie ich połowy itp.
rozumiem że masz w tym doświadczenie?
rozumiem że masz w tym doświadczenie?
Doświadczenie ? Ciężko to nazwać doświadczeniem.
Kiedyś eksperymentowałem z rozklejeniem lampy ori z mk3 która była pęknięta bo chciałem zbadać czy da się rozkleić i wrzucić diody.
Lampa jest zgrzana. "Spaw" ma jakieś 2 mm szerokości i idzie na obwodzie całej lampy. Rozklejanie to było dla mnie katorgą. Plastik cholernie się kruszył, nie było dojścia, bardzo łatwo kaleczyło się czarną obudowę a przeźroczysty plastik odpryskiwał.
W sumie jak chcesz się pobawić, to bierz w rękę opakowanie na CD, ale nie typu slim tylko te stare grube. Sklej przeźroczystą klapkę za pomocą super glue do drugiej takiej samej pokrywki i potem zrób próbę aby to rozkleić bez uszkodzenia. Te pokrywy z CD zachowują się tak samo jak klosze w światłach - ciągle odpryski, pęknięcia itp.
Ucięcie lampy to nie problem - tniesz i zostawiasz to co chcesz, tutaj nie trzeba nic rozklejać. Potem homemade doklejenie / dospawanie dekielka i koniec.
Co do plastiku z kierunku - wielu wycina go poprzez otwór na żarówkę bez rozklejania.
Kiedyś eksperymentowałem z rozklejeniem lampy ori z mk3 która była pęknięta bo chciałem zbadać czy da się rozkleić i wrzucić diody.
Lampa jest zgrzana. "Spaw" ma jakieś 2 mm szerokości i idzie na obwodzie całej lampy. Rozklejanie to było dla mnie katorgą. Plastik cholernie się kruszył, nie było dojścia, bardzo łatwo kaleczyło się czarną obudowę a przeźroczysty plastik odpryskiwał.
W sumie jak chcesz się pobawić, to bierz w rękę opakowanie na CD, ale nie typu slim tylko te stare grube. Sklej przeźroczystą klapkę za pomocą super glue do drugiej takiej samej pokrywki i potem zrób próbę aby to rozkleić bez uszkodzenia. Te pokrywy z CD zachowują się tak samo jak klosze w światłach - ciągle odpryski, pęknięcia itp.
Ucięcie lampy to nie problem - tniesz i zostawiasz to co chcesz, tutaj nie trzeba nic rozklejać. Potem homemade doklejenie / dospawanie dekielka i koniec.
Co do plastiku z kierunku - wielu wycina go poprzez otwór na żarówkę bez rozklejania.
o takie doświadczenie mi chodziło... sprawa wygląda tak jak z kierunkami z przodu w mk3 mniej więcej tak? bo z tego co pamiętam ich też się nie da rozebrać bez szkód.
kiepsko to wygląda muszę sobie to darować...
kiepsko to wygląda muszę sobie to darować...
Tak, sprawa jak z kierunkami, jak otworzysz jakoś to nie skleisz jak trzeba...