twardy pisze:kupiłem cortanin zobaczymy jak sie spisze ,
malowal ktoś białasa ? , ciekaw jestem jak kryje itp.
kortanin żadna rewelacja, biały zawsze kryje nalepiej.
[ Dodano: 01 Lip 2007 01:29 ]
SouleR,
SouleR pisze:nie pomoze cortanin. rdze trzeba wyczyscic dokladnie takze we wzerach. moze zostac jedynie delikatny rdzawy nalot. z takim nalotem juz sobie odrdzewiacz poradzi, ale z czysta rdza nie. nawet jak po wyschnieciu bedzie to czarne, okaze sie, ze glebiej jest ruda. czyszczenie druciakiem na wiertarke tez jest do du%$. wydaje sie, ze juz jest blacha, a tam jeszcze 3 metry rdzy. czyscilem spod auta i wiem cos o tym. papier scierny, delikatne tarcze szlifierskie, piaskowanie.
Są na wiertarke tarcze z trzpieniem(3m 55zl lub bezfirmowa 30zl plus 15zl trzpień)takie wiórki plastikowe czyści nawet we wżerach na lusterko.
camelmk,
camelmk,
camelmk pisze:nie jestem expertem, ale uważam, że cortanin to porażka. Juz dużo lepszy jest Brunox Epoxy. Cortanin nie wiąże się z blachą na tyle mocno, żeby nie potrafiło dpaść po pomalowaniu - testowane na fordzie i za każdym razem efekt podobny - mimo dokładnego odtłu.szczenia blachy. Obecnie testuje podkłady reaktywne i podkłady epoxydowe - po zimie sie okaze czy to wystarczy
podkłady reaktywne typu wash primer owszem, ale bardiej przy odbudowie i po piaskowaniu a przy zaprawkach polecam podkłady epoksydowe.
camelmk,
camelmk pisze:myślę że dla bardziej wymagających moze się okazać przydatne to forum - ja tam się dowiedziałem bardzo duzo interesujacych rzeczy
dzięki