Witam.
Chciałbym założyć ten temat, żeby dopytywać się w jednym temacie o pewne rzeczy związane z modyfikacjami mojej Skody Octavii 1 (wiem, wiem,że to nie Golf, ale chciałbym dowiedzieć się , jak dużo części mogę zapożyczyć z Golfa MK4/Bory.
Chciałbym zacząć od zamian we wnętrzu.
Jak już wiem, fotele pasują z Golfa MkIV/Bory/ Leona I /Toledo II / A3/s3 8L .
Kierownice tak samo i do tego z MKIV
A jak to jest z konsolą środkową, deską rozdzielczą, licznikami, nakładkami na pedały (czy pasują z Audi TT? ) . Wiem,że nie zrobię z Octavii Golfa ale zawsze można trochę je przerobić, aby umilić jego trochę skromne wnętrze
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieję,że nie zostanie wyrzucony mój temat, ale po prostu VW ma dużo więcej ciekawszych części niż Skoda, dlatego chcę zasięgnąć rady u osób, które mają tak niesamowite obeznanie w temacie modyfikacji VW .
Pozdrawiam, Mateusz
[Octavia I] Modyfikacje wnętrza
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Nakładki na pedały i podstopnica pasują z golfa mkIV. Konsola środkowa ci nie podejdzie bo ma inny kształt.Jak byś bardzo chciał trochę pozmieniać to licznik z golfa bez zmiany obudowy nie podejdzie. Poza tym może może być problem z poprawnym wskazywaniem prędkości. Lepiej szukaj licznika od octavi ale z fisem oczywiście jeśli twoje auto ma CAN. Klimatronik pasuje bez problemu.
Ja bym został czy częściach ori skody ale z lepszych wersji, są dostępne różne wykończenia deski możesz iść w tym kierunku a nie tworzyć jakieś cudo.
Ja bym został czy częściach ori skody ale z lepszych wersji, są dostępne różne wykończenia deski możesz iść w tym kierunku a nie tworzyć jakieś cudo.
No tak, ale Skoda oprócz wersji RS (z której tak naprawdę nie ma zbyt wielu ciekawych rzeczy ) nie ma nic ciekawego (wersja L&L jest też fajna, ale rzadko są jakieś części dostępne) Dlatego myślę o częściach z innych samochodów z grupy VAG. Deskę chcę założyć poliftową z Octavii I i z kierownicą albo z Audi S3 albo z Golfa GTI VI.
Skoda RS ma taką samą kierownicę jak mój golf. Fotele spokojnie możesz zmienić na recaro i będą super pasować. Przy desce bym nie kombinował ewentualnie tylko dekory. Jak nie znajdziesz z RS to możesz je potraktować folią albo zrobić hydrografikę.
Pomyśl o innej dzwigni do biegów i dobrze wygląda wyłącznik świateł w chromie.
Przejrzyj mój temat są tam w/w modyfikacje. Jak byś dopadł MFD to by też rewelacyjnie wyglądało.
Pomyśl o innej dzwigni do biegów i dobrze wygląda wyłącznik świateł w chromie.
Przejrzyj mój temat są tam w/w modyfikacje. Jak byś dopadł MFD to by też rewelacyjnie wyglądało.