A,B,C Ksenonu
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
A,B,C Ksenonu
To co ja mam to jest 5000K, w deszczu światło nie było wchłaniane w drogę na szczęście, ale 4300 bardziej by mi się podobało. No i tym razem H7 bez R wezmę spróbuję.
Nigdy bym nie chciał barwy wyższej niż 5000K, a ludzie z 6000 i więcej mnie rozbrajają
Nigdy bym nie chciał barwy wyższej niż 5000K, a ludzie z 6000 i więcej mnie rozbrajają
A,B,C Ksenonu
Szwagier Megance miał wymienione przez dresa palniki na 6K, jednak świeciły jak 8K. Zaproponowałem mu zmianę na 4,3K no-name. Nie był przekonany bo jednak wolał białe światło niż nieco żółtawe. Po zmianie i trasie w nocy stwierdził że zmiana na 4,3 to strzał w 10.
A,B,C Ksenonu
ok, jeszcze jakby kogoś interesowało różnica H7R i H7 w pryzmacie:
po lewej 8000K H7, po prawej 5000K H7R
po prawej H7 8kK (troszkę krzywo żarówkę wsadziłem) po lewej 5kK h7R:
Mimo, że jest to 8k droga była na biało oświetlana, a nie na niebiesko. O wiele przyjemniej niż w przypadku 5k h7R
po lewej 8000K H7, po prawej 5000K H7R
po prawej H7 8kK (troszkę krzywo żarówkę wsadziłem) po lewej 5kK h7R:
Mimo, że jest to 8k droga była na biało oświetlana, a nie na niebiesko. O wiele przyjemniej niż w przypadku 5k h7R
A,B,C Ksenonu
8K na biało ? Coś ci się pomerdało. 5K jest barwą białą, najbardziej zbiżoną do światła dziennego, dającego dużo światła (około 2800 lumenów), gdzie 4300K daje około 3200 lumenów. Barwa 8000K jest dla kozaków z osiedla, w deszczu przy tym nie da się jeździć - nic nie widać. Być może chińczyk swoimi małymi rączkami włożył do pudła nie to co miało być (często spotykana sytuacja) i zamiast 8000 masz 6000. Nie mniej jednak jeśli ktoś sobie ceni komfort jazdy, ilość światła i dobre oddawanie barw wybiera 4300 lub 5000K max. Producenci markowych aut nie dają więcej jak 5000K bo wiedzą że to nie ma sensu.
Tak czy siak, jak cie zobaczą gliniarze szybko cie obczają że coś jest nie tak.
Tak czy siak, jak cie zobaczą gliniarze szybko cie obczają że coś jest nie tak.
A,B,C Ksenonu
no możliwe, że nakleili 8000K na 6000K, ale droga była ślicznie na biało oświetlona. Była, bo nie mam już hidu tylko normalne żarówki
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
A,B,C Ksenonu
pytanie mam, czy zapalając światła zaświecić powinna para xenonów czy pojedynczo tzn. na pozycji 1wsze na mijania 2gie?
kupiłem samochód i chyba facet namieszał w kablach...
kupiłem samochód i chyba facet namieszał w kablach...
A,B,C Ksenonu
Chcę założyć takie światełka do MK4.
Żarniki 6000-8000k.
Przetwornice już mam.
Co mi jeszcze potrzeba i czy będzie spokój z kolesiami w mundurkach?
http://www.mapet-tuning.com/sklep/golf- ... -5977.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Żarniki 6000-8000k.
Przetwornice już mam.
Co mi jeszcze potrzeba i czy będzie spokój z kolesiami w mundurkach?
http://www.mapet-tuning.com/sklep/golf- ... -5977.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: A,B,C Ksenonu
ori lampy pod xeon z homologacjądriven1 pisze: Co mi jeszcze potrzeba i czy będzie spokój z kolesiami w mundurkach?
samopoziomowanie
spryski reflektorów
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
A,B,C Ksenonu
Czy ktos kto nie ma samopoziomowania, ale ma ori lampy i spryski miał problem z policją lub przeglądzie?
- Krzychu_14
- PASSAT B5 FL
- Auto: Passat BB5 FL
- Silnik: AVB
Re: A,B,C Ksenonu
TakPatrykSuchy pisze:Czy ktos kto nie ma samopoziomowania, ale ma ori lampy i spryski miał problem z policją lub przeglądzie?
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
A,B,C Ksenonu
PatrykSuchy, passat b5fl, ori lampy W8 ksenon, brak sprysków, brak samo poziomowania - nie miałem nigdy problemów ani z policją ani z przeglądem, zależy na kogo trafisz
Oczywiście zalecam nie brać przykładu i mieć spryski i samo poziomowanie
Oczywiście zalecam nie brać przykładu i mieć spryski i samo poziomowanie
- czarekcw
- kierownik kibla
A,B,C Ksenonu
A ktoś wie jak władza patrzy na lampy xenonowe (z homologacją) bez sprysków ale o zmniejszonej mocy? Bo teraz w nowych autach nie ma często sprysków a xenon siedzi
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;