Podgladowy sposób zrobienia kierunków przy użyciu oprawek z allegro, do tego zastosowałem żarówkę dwuwłóknowa pomaranczowa.
Postojówki w kierunkach
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Postojówki w kierunkach
Ja ogarniałem u siebie na seryjnych oprawkach :
Żarówki dwuwłóknowe kupione w chinskim:
Przerobienie oryginalnej oprawki:
Dolutowanie przewodów do żarówki
Montaż drugiego kierunkowskazu
Żarówki dwuwłóknowe kupione w chinskim:
Przerobienie oryginalnej oprawki:
Dolutowanie przewodów do żarówki
Montaż drugiego kierunkowskazu
-
- Nowicjusz
Postojówki w kierunkach
Przepraszam ale dalej tego nie rozumiem, musze kupić żarówki dwuwłóknowe, oprawki z allegro do tych żarówek, i co dalej ? montuje żarówki w oprawkach wsadzam je w oprawke do lamp i jak wygląda podłączenie ? Czytałem i nie zrozumiałem, jeden kabel z oprawki tej z allegro ciągne (+) do kierunków a drugi minus do dowolnego miejsca a skad mam wziąść 3 kabel żeby dać z postojówek ? i jak mam podłączyć włącznik żeby w razie czego można by było wyłączyć w razie kontroli.
Postojówki w kierunkach
minus masz na oprawce, nie w żadnym kabelku tylko na oprawce. Biały i czerwony kabelek z oprawki podłączasz pod + (jeden pod kierunkowskaz, drugi pod postój)
-
- Nowicjusz
Re: Postojówki w kierunkach
bez znaczenia, który chcesz, pamiętaj, że jedno włókno świeci mocniej, drugie słabiej.RysiekOdGolfaGTI pisze:i które kable ciągne do kabiny ? bo chce to zrobic na włącznik